23 Nisan 2013 07:57

Emek Sineması’nı yıkarken yaktılar!

Sabaha karşı İstiklal Caddesinde hareketli saatler yaşandı. Sanatçıların, sinema yazarlarının ve İstanbulluların karşı çıktığı Emek Sineması’nın yıkımı sırasında yangın çıktı.İçinde Emek Sineması'nın da bulunduğu Serkildoryan binasının molozlarının bulunduğu yerdeki yangın bir süre sonra kontrol altına alınd

Emek Sineması’nı yıkarken yaktılar!
Paylaş

İçinde Emek Sineması'nın da bulunduğu Serkildoryan binasının molozlarının bulunduğu yerdeki yangın bir süre sonra kontrol altına alındı. İtfaiye İstiklal Caddesi'nde Halep Pasajı'nın önünden yangına müdahale etti. İtfaiyeye ait kurtarma araçları da tedbir amaçlı olarak olay yerine intikal etti.

Yangına müdahale edilen yerlerden biri olan Cafe Krepen Facebook sayfasından bir açıklama ve bir fotoğraf yayımladı. Açıklama şöyle: Emek Pasaji'ndaki inşaatta çıkan yangın kontrol altına alındı, Halep Pasaji'nı veya bizi tehdit etmiyor şu anda. Haber önce Beyoğlu Sineması ile Ses Tiyatrosu'nun içinde bulunduğu Halep Pasajı'nda yangın olduğu şeklinde yorumlandı fakat itfaiyenin Emek Sineması yıkıntılarında çıkan yangını söndürmek için Halep Pasajı'nın önünde olduğu anlaşıldı.

Yangının boyutu ve niteliği şu an tam olarak bilinmiyor Emek Sineması'nın restorasyon adı altında yıkılması yönelik tepkiler defalarca yürüyüş ve eylemlerle dile getirilmesine rağmen yıkım ve inşaat devam ediyor.

İşte ilk görüntüler ve gizlenemeyen yangın:

FOTOĞRAF: GİZEM AKMAN

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenden sistematik şiddet

SONRAKİ HABER

Bir 23 Nisan sabahı Erdal Eren...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...