20 Nisan 2013 10:30

5 bin metal işçisi sokakta

METAL grup sözleşmelerinde tutulan uyuşmazlığın ardından sendikalar eylemlerine devam ediyor. Dün Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri Gebze’de kitlesel eylem yaptı.Evlendirme Dairesi önünde toplanan yaklaşık 5 bin metal işçisi Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi.“İş ekmek yoksa barış

5 bin metal işçisi sokakta
Paylaş

Evlendirme Dairesi önünde toplanan yaklaşık 5 bin metal işçisi Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

“İş ekmek yoksa barış da yok”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direnen işçiler yenilmezler” sloganları atan işçiler, MESS dayatmalarını kabul etmeyeceklerini ve haklarına alana kadar sokakları terk etmeyeceklerini haykırdı.

Cumhuriyet Meydanı’nda işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Grevse grev, sözleşmeyse sözleşme siz her şeye hazır olun” dedi.

“1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması için gaz da yedik tazyikli su da ve kazandık. Şimdi de elimizden almaya çalışıyorlar, hiçbir işçi kazanımına tahammülleri yok ama alışacaklar. Bundan sonra işçiler vurdukları yerden ses getirecekler” diyen Serdaroğlu, işçilerin haklarını aramaması için bir çok engel çıkartıldığını kaydetti.

Eylemde 1 Mayıs’ın işçi kenti Gebze’de de kutlanacağı hatırlatıldı. Eyleme Eğitim Sen, EMEP, ÖDP ve TKP’de destek verdi.
(Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kazanmak için birleşmeliyiz

SONRAKİ HABER

‘Sanatı değil yağcıyı seviyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa