19 Nisan 2013 10:18

NSU davasında akreditasyon yeniden yapılacak

ALMANYA’da günlerdir tartışılan Neonazi cinayetleri duruşması akreditasyon uygulamasının iptal edilmesinin ardından Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) yeni bir akreditasyon uygulaması başlattı. Yeni uygulamada medya kurumları üç gruba ayrıldı.Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütüne yönelik duruşmaları t

NSU davasında akreditasyon yeniden yapılacak
Paylaş

ALMANYA’da günlerdir tartışılan Neonazi cinayetleri duruşması akreditasyon uygulamasının iptal edilmesinin ardından Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) yeni bir akreditasyon uygulaması başlattı. Yeni uygulamada medya kurumları üç gruba ayrıldı.
Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütüne yönelik duruşmaları takip edecek gazeteciler kura ile belirlenecek. Yabancı basın mensupları ikinci gruptan akredite olacak. Bu grupta dört Türkiyeli gazeteciye kesin yer ayıran OLG yetkilileri, 50 kişilik gazeteci arasında ikinci gruba toplam 10 sandalye ayırdı.
Bu sandalyelerin dördü Türkiyeli, biri Yunan ve biri İranlı gazeteciye ayrıldı. Diğer dört medya kuruluşu da kura ile bu gruptan akredite yapılacak.
Yeni akredite işleminde birinci gruptan yerli ve yabancı haber ajansları salona alınacak. Üçüncü gruptan akredite olacak Alman gazetecilere ise 35 sandalye ayrıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Arjantin'de tencere tavalı kitlesel protesto

SONRAKİ HABER

11 kum ve kömür ocağına ceza işlemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...