14 Nisan 2013 08:38

Tirbesipî'ye bağlı Hedad köyü bombalandı

Suriye'de Beşar Esad rejimine ait savaş uçakları Tirbesipî kentinin 20 kilometre güneyine düşen Sinceq bölgesindeki Hedad köyünü bombaladı. Bombardıman sonucunda 4'ü çocuk 16 köylünün yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) olay yerindeki görg

Tirbesipî'ye bağlı Hedad köyü bombalandı
Paylaş

Suriye'de Beşar Esad rejimine ait savaş uçakları Tirbesipî kentinin 20 kilometre güneyine düşen Sinceq bölgesindeki Hedad köyünü bombaladı. Bombardıman sonucunda 4'ü çocuk 16 köylünün yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) olay yerindeki görgü tanıklarına dayandırarak geçtiği habere göre, bombardıman sonucu çok sayıda kadın ve çocuk parçalanarak yaşamını yitirdi. Hedad köyünden başka bir yurttaşın aktardığı bilgilere göre, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı silahlı güçlerin petrol merkezi olan Tesxîn'e girdiği, bombardımandan kaçmak için köylerini terk eden bir grup köylünün de savaş uçakları tarafından bombalandığı kaydedildi.

Bombardıman sonucunda 4'ü çocuk 16 köylünün yaşamını yitirdiği, 5'inin de yaralandığı gelen bilgiler arasında. Bombardımanda yaşamını yitirenlerden 5'inin aynı aileden olduğu belirtildi. Bombardımanda yaşamını yitirenlerden isimleri öğrenilenler şöyle: Gulbahar Seed Ebas (3), Ehmet Seet Ebbas (4), Dilma Seed Ebas (4), Şadiya Ehmed Ebas (23), Dîlber Ehmed Ebas (20), Berces Meran El-Wedîe (60). Yaralı yurttaşlardan isimleri öğrenilenler ise şöyle: Intîsal Cewad Ebas (30), Mehmud Ebdulkadir Salih (24), Malik Ehmed Merwan (35).

10 cenazenin köydeki camide tutulduğu, 5 cenazenin de Wetani Hastanesi bir cenazenin de Nafiz Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Yaralı yurttaşlar ise Qamişlo'daki Wetanî ve Nafiz hastanelerine kaldırıldı.

50 evden oluşan köyde 40 evin Kürtlerden 10 evin ise Araplardan oluştuğu öğrenildi.  (Tirbesipî/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Taşeron cumhuriyetine geçit vermeyeceğiz!

SONRAKİ HABER

Öcalan: Daha umutlu bir noktadayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...