14 Nisan 2013 06:54

HDK İzmit Meclisi’nden çözüm için kampanya

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmit Meclisi her hafta cumartesi günü İnsan Hakları Parkı’nda açıklama yaparak, çözüm sürecine katkı sunmayı hedefliyor.“Barış için sözüm var” şiarıyla İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan ilk etkinliğe Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Mü

HDK İzmit Meclisi’nden çözüm için kampanya
Paylaş

“Barış için sözüm var” şiarıyla İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan ilk etkinliğe Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Müdürü İsmet Çiğit ve MAZLUM-DER eski Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu katıldı.

HDK İzmit İlçe Meclisi adına konuşan Sinan Odabaş, “Barış sürecinin başlaması önemli ve bu süreci toplumsallaştırmak için bu kampanyayı başlattık. Her hafta farklı konuklarla burada olacağız” dedi.

Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Müdürü İsmet Çiğit, çok önemli bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, “Bu halkın talebidir. Ben hâlâ bu konuda karşı duranları ve kaygı duyanları da saygıyla karşılıyorum. Çünkü tam olarak da süreç anlatılmadı. Artık ölümler olmasın” diye konuştu.

HDK İzmit Meclisinin diğer bir konuğu ise MAZLUM-DER eski Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu oldu. Dr. Gergerlioğlu, “Kin ve nefret üretmeyelim. Herkesin barışa destek vermesi gerekiyor. Barışçıl ve özlenen bir tablo niye sağlanmasın? Niye herkes eşit statüde olmasın?  Buna yönelik özlemin olduğunu görüyorum. Barışın tohumları ekilmeli” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oran’dan dış borç vurgusu

SONRAKİ HABER

Akil İnsanlar: Hükümet sorunu çözmeye mecbur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...