09 Nisan 2013 04:21

‘YPG – ÖSO ittifakı iddiası gerçek değil’

Suriye’de rejim güçlerinin Kürtlere yönelik şiddet politikası bölgede gerilimi artırıyor. Türkiye’de bazı gazetelerde çıkan ‘Halk Savunma Güçleri (YPG), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Esad’a karşı savaşıyor’ haberlerinin ise gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

‘YPG – ÖSO ittifakı iddiası gerçek değil’
Paylaş
Şerif Karataş

5 Nisanda Esad’a bağlı güçler, rutin kontrollerinden dönen ve içinde üst düzey YPG komutanı Zekiraya Xelil’in de olduğu 4 kişilik heyete pusu kurdu. Pusuda Xelil’le birlikte 3 kişi yaşamını yitirirken, 1 YPG’li ise ağır yaralandı. Böylece Esad güçleri ilk kez pusu atarak, YPG’lileri katletmiş oldu. Halep ve Qamışlo’da bulunan Kornişli Mahallesi’nde Esad rejim güçlerinin pususuna karşı YPG de misilleme eyleminde bulundu. Ölen ve rehin alınan askerlerin olduğu öğrenildi.

Merkezi Qamışlo’da bulunan Hawar Haber Ajansı (ANHA) muhabirlerinden aldığımız bilgiye göre, Qamışlo’da durum dün itibarıyla önceki günlere oranla daha sakin. Kentte yönetim büyük oranda YPG’nin eline geçti. Resmi binalar dışında kentin bütün noktaları YGP ve halk meclislerinin yönetiminde. Esad güçlerinin kentte bulunması zaman zaman gerginlik yaratsa da kente sakin bir havanın hakim olduğunu anlatan kaynaklar, halk meclislerinin çalışmalarını yürüttüğünü de dile getirdiler.

‘BASIN ÇARPITIYOR’

“Türkiye’de bazı gazetelerde yer alan ÖSO ve YPG birlikte Esad rejimine saldırıyor’ haberlerine ilişkin de görüşünü aldığımız ANHA muhabiri, durumun böyle olmadığını belirterek, YPG ve PYD’nin daha önce yaptıkları açıklamaları hatırlattı. Şimdiye kadar YPG ve PYD’den yapılan açıklamalarda, ÖSO ile hem düşünsel hem de pratik olarak çoğu noktada ayrı olduklarının dile getirildiğini ifade ettiler. YPG ve PYD’nin ÖSO ile Esad rejimine muhalif oldukları için zaman zaman görüşmeler yaptıkları ve kimi konular dışında ortak hareket etmenin ise söz konusu olmayacağı yönündeki açıklamalarına dikkat çektiler. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suruç CHP yönetimi istifa etti

SONRAKİ HABER

Kurgu ve gerçeğin dansı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa