06 Nisan 2013 11:46

‘Boş Evlerden Şehir Olmaz!’

2012 yılından bu yana şehir plancılarını, sosyologları ve sanatçıları bir araya getiren, temelde “şehir” kavramını merkezine almış bir dizi etkinliğin parçası olarak düşünülmüş ve güncel sanat ile sürdürülebilirlik arasındaki ilişki üzerine kurgulanılan “Boş Evlerden Şehir Olmaz!” sergisi,

‘Boş Evlerden Şehir Olmaz!’
Paylaş

Türk ve Fransız sanatçıların deneyim ve birikimlerinin değerlendirilmesi ve paylaşımı ilkesi üzerine kurulmuş olan sergi, Ankara ölçeğinde oluşturulması amaçlanan bir çağdaş sanat ağının ilk adımı olarak öngörüldü. Böylelikle Ankara ve çevresindeki güncel sanat mekanlarının, sanat okullarının, inisiyatiflerin ve sanat galerilerinin bu ağın bir parçası olması ve ulusal ölçekte bir etkileşimin yaratılabilmesi planlandı.

YENİ DEKORUN DİĞER YÜZÜ

ODTÜ Güzel Sanatlar Direktörü Mehmet Ali Uysal’ın küratörlüğünü üstlendiği sergide, daha önce Ankara’da sergi kapsamında araştırmalar yapmak üzere gelen Fransız Sanatçı Olivier Kosta-Théfaine ve Thierry Payet’in çalışmaların yanı sıra Alper Aydın, Bertille Bak, Christian Barani, Zoé Baraton, Louidgi Beltrame, Elodie Brémaud, Yona Friedman, Loris Gréaud, Funda Susamoğlu, Ali Şentürk ve Cannelle Tanc’ın çalışmaları da görülebilecek.

“Boş Evlerden Şehir Olmaz!” adlı sergi sürekli değişen bir kent manzarasının gözlemlenmesinin veya yapılabilecek sosyoekonomik analizin ötesinde, karşı karşıya kalınan yeni dekorun diğer yüzünü sorgulamayı, kentsel dönüşüm ile ilgili duyarlı bir bakış açısı getirmeyi ve ayrıca yapılacak sorgulama sonucunda yeni ütopyalar üzerine düşünmeyi amaçlıyor. Sergide sanatçıların ve Oyuncu Okan Şenozan’ın katılımıyla atölye çalışmaları, sanatçılarla buluşma gibi bir dizi paralel etkinlik de gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hıdrellez ateşi sahnede

SONRAKİ HABER

Tonlarca radyasyonlu su sızdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...