05 Nisan 2013 06:18

Simeco’da işçi kıyımı

Gaziemir Serbest Bölge’de yer alan Simeco Fabrikası’nda 23 işçi sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı.İşyerlerindeki sorunların çözümü için Türk Metal Sendikası’na üye olan işçiler sendikalı olduktan sonra baskı görmeye başlamış. Patronun sendikadan istifa etmeleri i&

Simeco’da işçi kıyımı
Paylaş

İşyerlerindeki sorunların çözümü için Türk Metal Sendikası’na üye olan işçiler sendikalı olduktan sonra baskı görmeye başlamış. Patronun sendikadan istifa etmeleri için işten kovmakla tehdit ettiği 23 işçi baskılara karşı direnince 30 Mart gece vardiyasında işten çıkarıldı.

Yaşanan işten atma üzerine Türk Metal Sendikası, fabrika önünde bir açıklama yaparak işçilerin işe geri alınmasını ve sendikalaşmaya yönelik baskılardan vazgeçilmesini istedi. İşten atılan Simeco ve Türk Metal üyesi diğer işçilerin katılımıyla gerçekleşen açıklamada konuşan Türk Metal Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak, işverenin işten çıkarmalarla yetinmediğini ve içerideki işçilere yönelik baskılarına devam ettiğini belirterek “Burada çalışanların seyahat etme ve haberleşme özgürlükleri de işveren tarafından engellenmektedir. Hiç kimsenin Simeco emekçilerini örgütlenme, sendikalaşma için verdikleri onurlu mücadele nedeniyle cezalandırmaya hakkı yoktur. Bunun bedeli ağır olur” dedi.

Türk Metal Sendikası olarak baskılara ve tehditlere boyun eğmeyeceklerini dile getiren Çakmak, Simeco’nun patronunu şu sözlerle uyardı; “Bizim mücadelemiz, Simeco çalışanları sendikalaşana kadar devam edecektir. Simeco çalışanları, bu hakkı alacak ve kazandığı bu hakla barış ve huzur dolu bir iş ortamına daha fazla katkıda bulunacaktır. Bu baskılar ve tehditler, Simeco işvereninin antidemokrat olduğunun ilanıdır.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şakaydı gerçek oldu!

SONRAKİ HABER

Öcalan'ın mektubu Kandil yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...