05 Nisan 2013 04:42

Kerry yine Türkiye yolcusu

ABD John Kerry’nin, bu hafta sonu Türkiye ve İsrail’i ziyaret edeceği açıklandı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, Kerry'nin Kudüs ve Batı Şeria'dan sonra Pazar günü İstanbul'a geleceğini bildirdi. Kerry’nin beklenmedik ziyaret kararını Türkiye-İsrail  ilişkilerinin daha da ilerletilme

Kerry yine Türkiye yolcusu
Paylaş


İSRAİL VE SURİYE TEMEL KONULAR

Mart başında Türkiye'yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 5 haftadan sonra ikinci defa Türkiye'yi ziyaret edecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek olan Kerry ile yapılacak görüşmelerde Suriye krizi ile Türkiye- İsrail mutabakatının ağırlıklı konular olması bekleniyor.İstanbul'da görüşülecek birçok ağırlıklı maddenin olduğu belirtilirken Ortadoğu'nun sorunları, İran'ın nükleer programı, Kuzey Kore krizi gibi konulara dikkat çekiliyor. Kerry aynı zamanda, Abdullah Öcalan ile yürütülen görüşmeler ve yürütülen barış sürecine dair de bilgi alacak.

İSRAİL VE FİLİSTİN TÜRKİYE'DE BULUŞUCAK

İsrail istihbarat sitesi Debka, İsrail Devlet Radyosu'na dayanarak Filistin ve İsrail yetkililerinin 11 Mayıs'ta Türkiye 'de görüşme masasına oturacağını duyurdu. Habere göre, Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry 'nin yapacağı görüşmelerin gündem maddelerinden biri de Türkiye’de gerçekleşecek Filistin-İsrail görüşmelerinin planlanması olacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ovacık halkı maden istemiyor

SONRAKİ HABER

Ritim ve tiyatro sahnede birleşti: Kallisti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...