7 Kasım 2024 09:30

Türkiye, İsrail'e silah taşıdığı iddia edilen gemiye liman mı açtı?

İsrail’e silah nakliyatında kullanılan Alman bandralı “KATHRIN” isimli yük gemisinin Haydarpaşa Limanı’ndan sonra rotasını Antalya Limanı’na doğru çevirdiği belirtildi.

Türkiye, İsrail'e silah taşıdığı iddia edilen gemiye liman mı açtı?

ARŞİV | Fotoğraf: Dinçer Akbir/DHA

İsrail'e patlayıcı ve silah nakliyatında kullanıldığı belirtilen Kathrin isimli yük gemisi Haydarpaşa Limanı'ndan sonra rotasını Antalya Limanı'na çevirdiği öğrenildi.

Kathrin yük gemisinin İspanya, Slovenya, Karadağ, Malta, Angola, Namibya limanlarına yanaşmasına izin verilmediğini belirten gazeteci Metin Cihan, geminin Türkiye'de ne işi olduğunu sordu.

Uluslararası Af Örgütü tüm ülkelere bu gemiyi limanlarına kabul etmeme çağrısı yaptığını da hatırlatan Cihan, “Biz İsrail'in güvenli limanı mıyız? Amaç ne? Yetkililer niçin açıklama yapmıyor?​” diye sordu.

(HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et