03 Nisan 2013 02:52

‘Huzur Timi’ hastanelik etti

Keçiören Belediyesi’ne bağlı olduğu iddia edilen ve ‘A Takımı’ diye nitelendirilen bir grup, ‘evlerinin önünde içki içtikleri’ gerekçesiyle iki kişiyi hastanelik etti. Keçiören Belediye Başkanı olayla ilgili sessizliğini korurken, hastanelik olan kardeşler, saldırganlar hakkında suç duyurusun

‘Huzur Timi’ hastanelik etti
Paylaş
Tamer Arda Erşin / Cemal Yiğitsoy

İddialara göre 29 Mart Cuma akşamı saat 23:00 sularında, Keçiören Belediyesi’ne ait iki resmi bir sivil plakalı araçlarla gelen 12-13 kişilik grup, servis şoförü Yılmaz Kayoz ve kardeşi Özkan Kayoz’a “Keçiören’de içki içilmez” diyerek hakaretler yağdırdı ve darp etti. Saldırgan grup, kardeşlere, bıçaklar ve silahla saldırdı. Günsazak Caddesi Demirler Apartmanı önünde gerçekleşen olayda, Kayoz kardeşlerin komşularının dışarı çıkması üzerine saldırgan grup kaçtı.

Grup daha sonra, Keçiören Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan kardeşleri ‘yaşıyorlar mı’ diye kontrol etmek için N.A. isimli kişiyi hastaneye yollayarak takibe aldı. Hastanede kardeşlere ‘sivil polis’ olduğunu söyleyen N.A, kardeşlerin kimlik istemesi üzerine kaçmaya çalıştı. Kardeşler, N.A.yı hastane polisine şikayet ederek yakalattı. Hastaneden çıktıktan sonra iş göremez raporu alan iki kardeş, şikayetçi olmak için ‘polis olduğunu’ iddia eden N.A’nın da götürüldüğü, Gazino Merkez Karakolu’na gitti. N.A., şikayetçi olunmasına rağmen serbest bırakıldı.

‘SİLAH TAŞIYORLAR’

Olay üstüne konuşan kardeşler, bu tür olayların daha önce de yaşandığını, belediye tarafından desteklenen ‘A Takımı’ grubunun, belediyenin resmi araçlarında silah taşıyarak gezdiğini iddia etti. Parklarda gençlerin, arkadaşlarıyla rahatlıkla oturamadıklarını belirten kardeşler, sürekli ‘A Takımı’nın saldırılarına maruz kalındığını söyledi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, olayın ilçe meclisine taşınması üzerine olayın araştırılacağını söylemekle yetindi.

BÖYLE ‘HUZUR TİMİ’ Mİ OLUR?

19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali Gölpınar ise; eski Keçiören Belediyesi Başkanı Turgut Altınok tarafından ‘A Takımı’ olarak oluşturulan grubun, daha önceki zamanlarda birçok Keçiören’liyi darp ettiğini, hatta bu olaylardan birinin Erdal Yıldırım isimli gencin hayatına mal olduğunu söyledi. Gölpınar, Keçiören’de yaşanan bu olayların daha önce de medyaya yansıdığını, ancak bir önlem alınmadığını vurgulayarak, “Şimdi bu grup ad değiştirerek ‘Huzur Timi’ diye örgütleniyor ve belediye araçlarını kullanıyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’lilere saldıran özel güvenliğe dava açıldı

SONRAKİ HABER

Öğretim elemanlarına Erdal Eren soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...