Doktora saldırıya hapis cezası
ADANA Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne 14 Ekim 2011 tarihinde yüksek ateş şikayetiyle getirilen 1 yaşındaki çocuğun babası İlhan Yüksel, çocuğuyla ilgilenilmediği ve kendilerine bilge verilmediği gerekçesiyle kayınbiraderi Ömer Argındoğan ile birlikte servis görevlileriyle tartışıp, 90 santimetrelik döner bıçağıyla görevliler ile kat sorumlusu Dr. Perihan Yasemen Canöz’e saldırmıştı.
Polisler tarafından gözaltına alınan baba İlhan Yüksel ile kayınbiraderi Ömer Argındoğan, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, “Huzurda hakaret, nitelikli tehdit, kamu görevlisine etkin direnme, kamu malına zarar vermek ve ruhsatsız kesici alet taşımak” iddiasıyla dava açılmıştı.
Davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, “Huzurda hakaret, nitelikli tehdit, kamu görevlisine etkin direnme, kamu malına zarar vermek ve ruhsatsız kesici alet taşımak” iddiasıyla baba İlhan Yüksel’e 9 yıl 6 ay, kayınbiraderi Ömer Argındoğan’a ise 11 yıl hapis ve bin TL para cezası verilmesine karar verdi.
(HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et