Tekirdağ Cezaevi’nde ‘platin’ işkencesi!
Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan ve bacağında platin olan kardeşi Mehmet Kocalar’a cezaevi girişlerinde x-ray cihazı bahane edilerek işkence yapıldığını söyleyen Mustafa Kocalar, cezaevi yönetiminin bu işkenceye göz yumduğunu söyledi. Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan kardeşi Mehmet Kocalar’a işkence ve baskı y

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan kardeşi Mehmet Kocalar’a işkence ve baskı yapıldığını söyleyen Mustafa Kocalar, İHD İstanbul Şubesi’nde konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kardeşi Mehmet Kocalar’ın iki ay önce Tekirdağ T Tipi Cezaevi’nden, Tekirdağ 2 No’lu F Tipi’ne gönderildiğini ve sağlık sorunları yaşadığı için sık sık hastaneye gittiğini söyleyen Mustafa Kocalar, “Kardeşim 6 aydır Tekirdağ Cezaevi’nde kalıyor. Bacağında 12 yıldır platin var. Müdürün A takımı olarak adlandırdığı 10 kişilik gardiyan grubu her hastane dönüşünde x-ray cihazının sinyal verdiği gerekçesiyle kardeşime çıplak aramayı dayatıyor, bunu kabul etmeyince de darp ediyorlar” dedi. Kardeşinin Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde aldığı rapora rağmen cezaevi yönetiminin bu işkenceye göz yumduğunu belirten Mustafa Kocalar, “Tekirdağ Devlet Hastanesi’nden aldığı rapor var. Ayrıca kardeşim Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na işkence gördüğüne dair avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık darp izi olmadığı gerekçesiyle 'kovuşturmaya yer yok’ kararı verdi” diye konuştu.
Konuya ilişkin annesi Emine Kocalar’ın Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Savcılığı’na dilekçe yazdığını söyleyen Mustafa Kocalar, işkence son bulana kadar hakkını aramaya devam edeceğini ifade etti. (İSTANBUL)
Evrensel'i Takip Et