27 Mart 2013 11:29

Ankara ‘doğal’ bomba üstünde

ANKARA’da doğalgaz güvenliği sisteminin çalışmadığı ortaya çıktı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, bir soru önergesine verdiği yanıtta sistemle ilgili şu cevabı verdi: “Hatlar kopuk.”CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan Yıldız, Ankara’da doğalgazın güvenli bir şekilde iletilme

Ankara ‘doğal’ bomba üstünde
Paylaş

ANKARA’da doğalgaz güvenliği sisteminin çalışmadığı ortaya çıktı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, bir soru önergesine verdiği yanıtta sistemle ilgili şu cevabı verdi: “Hatlar kopuk.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan Yıldız, Ankara’da doğalgazın güvenli bir şekilde iletilmesi ve acil durumda müdahale edilmesini sağlayan sistemin çalışmadığını itiraf etti. 577 istasyondan 200’üyle elektrik ve haberleşme problemi nedeniyle iletişim sağlanamıyor.
Umut Oran, Bakan Yıldız’ın bu yanıtı üzerine şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin işbilmezliğinin bir başka örneği de budur. 2004’ten bu yana bu iş nasıl bitirilemez. Başkent Ankara adeta bir bombanın üstünde oturuyor. İhale yapıldı yapılmadı eksik oldu, koşullar değişti, teknik uymadı gibi nedenlerle Ankara’nın güvenliği ihaleye kurban edilemez.  Ankaralılar acilen bu sistemin kurulmasın ve güvenliğin sağlanmasını Ankara Büyükşehir Belediyesinden beklemektedir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tüketici güveni düştü

SONRAKİ HABER

Petrolde özelleştirme komisyondan geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...