27 Mart 2013 06:34

Şemdinli Davası yeniden başlıyor

YARGITAY 9. Ceza Dairesi’nin Şemdinli davasında sanıklar lehine kararı bozup dosyayı tekrar Van’a göndermesinin ardından yeniden açılan davanın ilk duruşma bugün Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005’te Umut Kitabevi’nde meydana gelen ve bir kişinin yaşamını

Şemdinli Davası yeniden başlıyor
Paylaş

YARGITAY 9. Ceza Dairesi’nin Şemdinli davasında sanıklar lehine kararı bozup dosyayı tekrar Van’a göndermesinin ardından yeniden açılan davanın ilk duruşma bugün Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005’te Umut Kitabevi’nde meydana gelen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği patlamaya ilişkin açılan davanın görüldüğü Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, olayın failleri astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş’e, ‘suç işlemek için kurulmuş örgütün üyesi olmak’, ‘suç işlemek için kurulmuş silahlı örgütün amaçları doğrultusunda bombayla ve tasarlayarak insan öldürmeye teşebbüs etmek ve öldürmek’, ‘suç işlemek için kurulmuş silahlı örgütün amaçları doğrultusunda bombayla kasten yaralama’ suçlarından 39 yıl 10 ay 27’şer gün hapis cezası çıkmıştı. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne gitmiş Yargıtay, astsubaylar Özcan İldeniz ve Ali Kaya ile itirafçı Veysel Ateş’e kasten adam öldürme suçundan verilen hapis cezalarını onamış, ancak ‘örgüte üyelik’ten verilen cezayı bozmuştu. Yargıtay olay sırasında halkın suçüstü yakaladığı sanıklşarın arabalarından çıkan silahlar, bombalar ve saldırı düzenlenecek yerlere ilişkin krokilere rağmen ‘örgüt üyeliği’ suçlmasını ‘yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığı’ gerekçesiyle 10 Ekim 2012’de bozmuştu. Kararın ardından yeniden Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dava bugün yeniden başlayacak. Davaya Van Barosu’ndan çok sayıda avukatın katılması bekleniyor. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li belediye başkanına hapis cezası

SONRAKİ HABER

BDP: Yargı paketlerinden 8 bin 285 adli yararlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...