25 Mart 2013 11:01

Zegna’da sendika düşmanlığı devam ediyor

DERİ-İŞ Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 96 gündür Tuzla Organize Deri Serbest Bölgesi’nde direnişte olan işçilerin direnişi, kararlı bir şekilde devam ediyor. İşçiler Ismaco yönetici ve ustabaşlarının işçileri kışkırtarak baskı yaptığını iddia ediyor.Geçtiğimiz haftalarda Zegna

Zegna’da sendika düşmanlığı devam ediyor
Paylaş

DERİ-İŞ Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 96 gündür Tuzla Organize Deri Serbest Bölgesi’nde direnişte olan işçilerin direnişi, kararlı bir şekilde devam ediyor. İşçiler Ismaco yönetici ve ustabaşlarının işçileri kışkırtarak baskı yaptığını iddia ediyor.
Geçtiğimiz haftalarda Zegna şirket temsilcisi ile Deri İş Genel Başkanı Musa Servi, Tuzla Şube Başkanı Binali Tay ve örgütlenme uzmanı bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Deri İş Sendika yöneticileri, birinci önceliklerinin atılan işçilerin geri alınması olduğunu belirterek Deri İş Sendikasının işçilerin resmi temsilcisi olarak tanınmasını ve işyeri içinde sendika üyelerine yönelik baskının son bulması olduğu belirtti. Zegna’nın temsilcisi ise Türkiye hukukuna saygı duyduklarını, yüzde 50 + 1’in şart koşulduğunu ve kesinlikle işçilere baskının söz konusu olmadığını söyledi.
İşçiler dünyanın en lüks markalarından Zegna Ismaco’da açıkça sendika düşmanlığı yapıldığını ve işçilerin çalışamaz duruma getirildiğini belirterek “Avrupa’da her tür haklara saygılı olduklarını söylüyorlar, arkadaşlarımız her sabah işyerinde ustabaşlarının ve müdürlerin bilgisi dahilinde iftiraya uğruyorlar ve tazminatsız işten atılmakla tehdit ediliyorlar” diye tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gibi

SONRAKİ HABER

Japonya’da serbest ticaret kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...