24 Temmuz 2024 17:58

CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: TOKİ konutlarındaki sorunun sebebi ne?

Samandağ'da deprem konutlarında çalışan inşaat işçileri, malzemeden çalındığını ve denetçilerin de rüşvet aldığını iddia etti. CHP'li Nermin Yıldırım Kara konuya ilişkin Meclis'te konuştu.

CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: TOKİ konutlarındaki sorunun sebebi ne?

Fotoğraf: BirGün

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'da yapılan TOKİ konutları inşaatında eylem yapan işçiler, Samandağ Mağaracık Mahallesi'ndeki deprem konutlarının dayanıksız olduğunu iddia etti. Konuyla ilgili mecliste konuşan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Kara, “İşçiler maaşlarını alamadıklarından şikayetçi; konutlar ise, görüntülere bakılırsa en temel yapı güvenliği ölçülerini karşılayamıyor” diyerek yetkililerden açıklama beklediklerini söyledi.

BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin aktardığı habere göre, Samandağ Mağaracık Mahallesi'nde yapılan deprem konutlarında çalışan inşaat işçileri, malzemeden çalındığını ve denetçilerin de rüşvet aldığını iddia etti. İnşaattaki bazı blokların duvarlarındaki demirlerin görünmesi de dikkat çekti.

“İŞÇİLER MAAŞLARINI ALAMIYOR, KONUTLAR GÜVENSİZ”

Basına yansıyan görüntülerin ardından ise CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara Mecliste konuyla ilgili konuştu. Kara, Samandağ'da inşa edilen TOKİ bloklarından endişe verici görüntülerin basına yansıdığını belirterek, “İnşaatlarda çalışan işçiler maaşlarını alamadıklarından şikayetçi; inşa edilen konutlar ise, görüntülere bakılırsa, en temel yapı güvenliği ölçülerini karşılayamıyor. Yetkili kurumlardan iki konuyla da ilgili dürüst ve şeffaf bir açıklama bekliyoruz. Konutların güvensizlik yaratan bu durumunun akıbetinin kamuoyuna ayrıntılı şekilde açıklanmasını ve sorunun malzeme kalitesinden mi, denetimsizlikten mi yoksa işçilikten mi kaynaklandığının net bir şekilde ifade edilmesini talep ediyoruz” dedi. 

(HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et