23 Mart 2013 12:29

Tyssen-Krupp işçisi iş bıraktı

ALMANYA’nın Duisburg kentinde bulunan Tyssen-Krupp fabrikasının kapatılması kararına karşı, işçiler bir günlük uyarı grevi yaptı.Tyssen-Krupp bünyesinde faaliyet gösteren ve demir rayı üreten fabrikanın, kar yapmadığı iddiasıyla kapatılacağı açıklandı. Fabrikanın bu bölümünün Avusturya’ya taşına

Tyssen-Krupp işçisi iş bıraktı
Paylaş

ALMANYA’nın Duisburg kentinde bulunan Tyssen-Krupp fabrikasının kapatılması kararına karşı, işçiler bir günlük uyarı grevi yaptı.

Tyssen-Krupp bünyesinde faaliyet gösteren ve demir rayı üreten fabrikanın, kar yapmadığı iddiasıyla kapatılacağı açıklandı. Fabrikanın bu bölümünün Avusturya’ya taşınacağı belirtiliyor. İşsizlik tehlikesiyle karşı karşıya olan işçiler ise bir süredir çeşitli eylemlerle kararı geri çektirmeye çalışıyor. Daha önceleri büro işgali yapan, Düsseldorf parlamentosundaki siyasi partilerle görüşen ve Başbakan Angele Merkel’e mektup gönderen işçiler, seslerini duyuramayınca 16 saatlik uyarı grevi yaptı. Greve yaklaşık 300 işçi katıldı. Üretimi durdurarak çadırlar kuran işçiler, akşam saatlerinde de meşaleli eylem yaptı. Young Struggle Duisburg üyeleri de işçilere destek verdi. (DUİSBURG)

ÖNCEKİ HABER

Meclis de taşeroncuymuş

SONRAKİ HABER

Kafesan’da işçiler kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...