23 Mart 2013 12:06

‘Çekilmeyi akil adamlar gözetleyecek’

BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, PKK’nin yurt dışına çekilme sürecini ‘akil adamlar mekanizması’nın yürüteceğini söyledi.Beşir Atalay, AKP Kırıkkale il teşkilatının, Afyonkarahisar’da Güral Termal’de yapılan eğitim programına katıldı. Sürecin belirlenen bir plan dahilinde devam ettiğini kaydeden Atal

‘Çekilmeyi akil adamlar gözetleyecek’
Paylaş

Beşir Atalay, AKP Kırıkkale il teşkilatının, Afyonkarahisar’da Güral Termal’de yapılan eğitim programına katıldı. Sürecin belirlenen bir plan dahilinde devam ettiğini kaydeden Atalay, milleti rahatsız edecek hiçbir karara imza atmayacaklarını, hiçbir şekilde pazarlık yapmadıklarını kaydetti. Süreçte sıkıntı olmazsa geri çekilmeyi kontrol etmek için akil adamlar mekanizması kuracaklarını ifade eden Atalay, sivil toplumdan, akademisyenlerden, iş aleminden çalışanların temsilcilerinin olacağı mekanizmanın, gözetleme yaparak yurt dışına çıkışları kontrol edeceğini, daha sonraki aşamada da suç işlemeyenlerin dönüşlerinin konuşulacağını kaydetti.

BDP’nin de bu süreçte bir rol almasını istediklerini belirten Atalay, bütün sorunların siyasi alanda çözülmesini istediklerini anlattı. 10 yılda büyük adımlar attıklarını savunan Atalay, “Gelinen süreçte her şeyi milletle paylaşıyoruz. Türkiye’yi terörden kurtarıyoruz. Milletimizi rahatsız edecek hiçbir kararı almayız. Her zaman hesap veriyoruz çok dikkatliyiz. Herkes sınavda. Çok konuştukça spekülatif şeyler oluyor. Şeffaf davranıyoruz. İşin başındayız.” (AFYONKARAHİSAR)

ÖNCEKİ HABER

İçki yasağı Mecliste

SONRAKİ HABER

Mücadele sözü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...