İzmir Bornova'da orman yangını: 2 mahalle boşaltıldı
İzmir'in Bornova ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edilirken alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı.

Fotoğraf: DHA
İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarındaki ormanda, bugün saat 13.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarı üzerine, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer bölgeye sevk edildi.
Orman yangınında alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı.
İzmir Valisi Süleyman Elban, "Yangın çıktıktan kısa süre sonra Beşyol ile Sarnıç köylerine yayıldı, civarındaki orman da yanmaya başladı. Havadan ve karadan birçok ekip yangına müdahale ediyor. 15 hava aracı var daha fazla alamıyoruz çünkü alan dar. Jandarma tedbirlerini aldı. Her iki köyü de boşalttık. Beşyol'da 3, Sarnıç'ta ise 4 ev zarar gördü. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok. Ekipler, genel anlamda da yangını tutmak üzereler" dedi.
Öte yandan orman ve AFAD ekipleri bölgedeki bazı kümes ve ağıllardaki hayvanları tahliye etti. (DHA)
Evrensel'i Takip Et