24 Mayıs 2024 12:03

CHP'li Başarır’dan Ulaştırma Bakanına özel uçak tepkisi: Parasını bakanlık mı verdi?

CHP'li Ali Mahir Başarır, Almanya'ya özel uçakla giden Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nu eleştirdi: "Parasını bakanlık mı verdi yoksa sürekli ihale verdiğiniz şirket ücret mi almadı?"

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, uygulamaya konulan kamuda tasarruf tedbirlerini hatırlatarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun Almanya’ya özel uçakla gitmesini eleştirdi. Başarır, "Almanya'ya yeşil ulaştırma ile ilgili gittin. Yani temiz bir çevre için. Oysa yeşil ulaştırma daha az uçak, özel uçak anlamında değil mi sayın ulaştırma bakanı? Bir kez daha soruyorum; o uçak o uçağın parasını bakanlık mı verdi yoksa sürekli ihale verdiğiniz şirket ücret mi almadı? Bunu kamuoyu bilmek zorunda" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Artvin'in Hopa ilçesinde açıklamalarda bulundu. Başarır, şunları söyledi:

"Ulaştırma Bakanı'na bir kez de Artvin Hopa'dan sesleniyorum; Almanya'ya yeşil ulaştırma ile ilgili gittin yani temiz bir çevre için. Oysa yeşil ulaştırma daha az uçak, özel uçak anlamında değil mi sayın Ulaştırma Bakanı? Bir kez daha soruyorum. O uçak o uçağın parasını bakanlık mı verdi yoksa sürekli ihale verdiğiniz şirket ücret mi almadı? Bunu kamuoyu bilmek zorunda. Hem tasarruf tedbirleri diyeceksin hem de yeşil ulaşım diyeceksin hem de özel uçakla Almanya’ya gideceksin. Bak ben sana nereden soruyorum; Türkiye’nin en yeşil en güzel coğrafyasından Artvin Hopa’dan soruyorum, cevapla." (ANKA)

 

E-gazeteye abone olan okurlarımıza kitap hediye ediyoruz
ÖNCEKİ HABER

Ek ders yolsuzluğunda müdür öğretmenlere, “emekli olana kadar şikayetçi olmayın” demiş

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetleri durmuyor: “Aileyi değil kadını koru”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa