10 Mayıs 2024 15:09

EMEP OSTİM’den seslendi: İsrail’e üretim yapan firmalarda üretimi durdurun

EMEP Yenimahalle İlçe Örgütü İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını Ankara OSTİM’de protesto etti. İşçiler seslenen EMEP ilçe örgütü, “İsrail’e üretim yapan firmalarda üretimi durdurun” dedi

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Yenimahalle İlçe Örgütü, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı OSTİM işçilerine seslendi. Yapılan açıklamada, “İsrail’e üretim yapan firmalarda, alt yükleniciliğini aldığınız işlerde üretimi durdurun. Emeğiniz işbirlikçi kapitalistlerin çıkarını büyütmesin. Dünyanın dört bir yanında üretimi durdurarak, İtalya limanlarında silah taşımayı reddederek Filistin ile gerçek dayanışmayı ören sınıf kardeşlerinizle güçlerinizi birleştirin” denildi.

EMEP Yenimahalle İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamada, “Siyonist İsrail Devleti’nin mazlum Filistin halkına yönelik saldırılarında en az 15 bini çocuk 35 bin insan can verdi. İsrail hasta, çocuk, yaşlı ayırt etmeden bombalar yağdırmaya devam ediyor. Tüm dünya halklarından yükselen Filistin dayanışmasına rağmen Refah’a yönelik yeni bir operasyona hazırlanılıyor. İsrail’in arkasında başta Amerika olmak üzere Avrupalı emperyalistler duruyor. Çünkü onların çıkarları ortak. Dertleri Orta Doğu’da bir karakolları olsun, sermayeleri bölgeye yayılsın, daha fazla alan sömürsünler. Mevcut iktidarın ikiyüzlü politikaları nedeniyle Türkiye’de aylarca yüz milyonlarca dolarlık ticaret yaptı. Filistin halkının kanı iktidardakilerin, Türkiyeli kapitalistlerin de eline bulaştı. Halkın tepkisi üzerine ticaret yasağı kararı alındı. Ancak şimdi üçüncü ülkeler üzerinden İsrail’e ihracata izin verileceği söyleniyor. Bu iki yüzlülük değilse nedir? Filistin halkının canı pahasına doymak bilmeyen bu zenginlik hırsını görün” denildi.

“İSRAİL İLE TÜM İLİŞKİLER SONLANDIRILMALI”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Emek Partisi olarak diyoruz ki tüm ticari anlaşmalar dahil olmak üzere İsrail ile askeri ve siyasi tüm ilişkiler sonlandırmalıdır. OSTİM işçileri, size de büyük görevler düşüyor. İsrail’e üretim yapan firmalarda, alt yükleniciliğini aldığınız işlerde üretimi durdurun. Emeğiniz işbirlikçi kapitalistlerin çıkarını büyütmesin. Altın teriniz Filistinlilerin gözyaşına dönüşmesin. İsrail’in mazlum Filistin halkına yağdırdığı kurşunlarına, bombalarına katılmasın. Dünyanın dört bir yanında üretimi durdurarak, İtalya limanlarında silah taşımayı reddederek Filistin ile gerçek dayanışmayı ören sınıf kardeşlerinizle güçlerinizi birleştirin. Kendi haklarımız ve geleceğimiz için Filistin ile dayanışmayı yükseltin. Boykotlar, işe yaramayan tepkiler öfkenizi soğurmak içindir. Buna izin vermeyin. Her şeyi üreten ellerinizi, makineleri saran kollarınızı Filistin için havaya kaldırın. Üretimden gelen gücünüzü kullanın. Emek Partisi bundan 52 yıl önce Filistin’e giderek halkların özgürlüğü için dövüşen Deniz Gezmişlerin yolundadır. Filistin halkı özgür olana kadar mücadelemiz sürecek. Güçlerimizi birleştirelim, mücadelemizi yükseltelim” (Ankara/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

15 Mayıs Kürt Dili Bayramı'na doğru: Dil üzerindeki engellere karşı mücadele sürüyor

SONRAKİ HABER

Dünya Hemşirler Günü | SES: Hemşirelik mesleğinin sorunlarını örgütlü gücü çözebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...