08 Mayıs 2024 05:10

Zorunlu görevler sona ersin, personel eksiklikleri giderilsin!

"Daha sağlıklı şartlarda; ekipman, personel eksikliği olmadan çalışmak istiyoruz. Çok düzensiz bir çalışma var. Kara düzen... Baskı da var. 8-4 çalışma saatlerini 8-5'e çıkarmak istiyorlar. "

Fotoğraf: Kamu Hastaneleri Genel Müdürdüğü

Paylaş

Gaziantep Şehir Hastanesinden bir personel

Merhaba Evrensel okurları. Ben Gaziantep Şehir Hastanesinde fizik tedavi bölümünde çalışıyorum. Ekim ayında şehir hastanesine görevlendirildik ancak benim kadrom Antep'teki başka bir devlet hastanesinde, orada çalışıyordum. Ekim ayında başka hastanelerden 80 civarı fizyoterapist görevlendirildi şehir hastanesine. Şehitkamil Devlet Hastanesi, Ersin Arslan Devlet Hastanesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Çocuk Hastanesinden personel görevlendirildi. 7 aydır şehir hastanesinde çalışmak zorunda kalıyorum. Normal şartlarda resen görevlendirme iki ay oluyor yönetmelikte. Ama biz 7 aydır görevliyiz. Hastaneye, İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçeler yazıyoruz ama karşılık bulmuyor. Yapılan geri dönüşler hep geçiştirme üzerine.

Şehir Hastanesinde 150 yataklı fizik tedavi hastanesi açıldı ancak hiçbir cihaz alınmadı ve cihazların hepsi diğer hastanelerden getirildi. Eski hastanemizde o cihazları kullanmazdık eski olduğu için ama Şehir Hastanesinde mecburen kullanıyoruz. Cihaz alınacak deniliyor ama aylardır alınmıyor. Fizik tedavi bölümleri diğer devlet hastanelerinin tamamında kapatılmıştı. Sonradan Şehitkamil Devlet Hastanesinde yeniden açıldı. Durum böyle olunca vatandaş da mağdur olmuş oluyor, şehrin her yerinden Şehir Hastanesine gitmek çok zor.

İlk olarak 2023 ağustos ayında görevlendirildik Şehir Hastanesine ama gittiğimizde hiçbir cihaz yoktu. Kadrom hâlâ diğer hastanemde. İsteyenlere kadronuzu buraya alın diyorlar. Ama dönmek isteyene dönmek yok. 30-35 kişi kadrosunu aldı Şehir Hastanesine. Diğer arkadaşlar dönmeyi bekliyor. Zorunlu görevlendirmelerden vazgeçilsin. Görev yerine dönmek isteyenler dönsün. Yeni atamalar yapılsın.

Daha sağlıklı şartlarda; ekipman, personel eksikliği olmadan çalışmak istiyoruz. Çok düzensiz bir çalışma var. Kara düzen... Baskı da var. 8-4 çalışma saatlerini 8-5'e çıkarmak istiyorlar. Şu an olmadı ama olacağı söyleniyor. Talebim, uygulanan kuralların bütün personel için uygulanması. Çalışanlar arasında ayrım yapılıyor. Kimileri eski hastanesine dönebildi kimileri dönemedi. Bu da çalışanlar arasında huzursuzluk yaratıyor. Hizmet puanı bu konuda dikkate alınabilir ama alınmıyor.

ÖNCEKİ HABER

Birecik'te DEM Parti binasına silahlı saldırı: "Sonuç alamayacaksınız"

SONRAKİ HABER

İniş takımları açılmayan kargo uçağı İstanbul Havalimanı'na gövdesi üstü indi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa