06 Mayıs 2024 18:16

Okul yemeği programı, Sağlık Bakanlığı’nın Strateji Planı’ndan çıkarıldı

Sağlık Bakanlığı, bir önceki Strateji Planı’nda da çocuklarda bodurluk ve kronik açlığın azaltılması amacıyla okul yemeği programını ekledi ancak uygulanamayan program 'Strateji Planı’ndan çıkarıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık Bakanlığı, bir önceki Strateji Planı’nda da çocuklarda bodurluk ve kronik açlığın azaltılması amacıyla okul yemeği programını ekledi ancak uygulanamayan okul yemeği programını, Strateji Planı’ndan çıkardı

T24'ten Ceren Bala Teke'nin haberine göre, Sağlık Bakanlığı, 2024-2028 yılları için hazırladığı Strateji Planı’nda okul yemeği programına yer vermedi. Bakanlık, bir önceki Strateji Planı’nda ise çocuklarda bodurluk ve kronik açlığın azaltılması amacıyla okul yemeği programını ekledi ancak uygulayamadı. Program, pilot okullarla sınırlı kaldı.

Sağlık Bakanlığı, 2019-2023 eylem planına başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere tüm Türkiye’de çocuklarda bodurluğun (kronik açlık) önlenmesi amacıyla “Çocukluk Çağında Obezitenin Engellenmesi” başlığı altında okul yemeğinin yaygınlaştırılmasını hedeflemişti. Bakanlık eylem planında 2020 yılında başlatılması hedeflenen program, 2022-2023 eğitim döneminde Mayıs ayında 1320 pilot okulda “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı” kapsamında başlatıldı ve bu okullarla sınırlı kaldı.

Sağlık Bakanlığı, 2019-2023 eylem planında yer alan ve uygulayamadığı okul yemeği programını 2024-2028 yılları için hazırladı plana dahil etmedi.

6 ŞUBAT DEPREMLERİ GEREKÇE GÖSTERİLEREK YÖNETMELİK DEĞİŞTİRİLDİ

Ekmek ve Gül Dergisi tarafından başlatılan “Okullarda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek” kampanyasının ülke genelinde sahiplenilmesinin ardından MEB tarafından yayınlanan “Ücretsiz Beslenme/Yemek Programı” konulu genelge ile 2022-23 yılı eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı itibarıyla okul öncesi öğrencileri için ücretsiz öğle yemeği uygulaması başlatmıştı.

Ancak MEB tarafından okullarından açılmasına 3 gün kala okullara yeni bir genelge gönderilerek yeni eğitim öğretim yılında bu uygulamanın yalnızca 11 il için devam edeceği bildirildi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NIN 2023-2028 EYLEM PLANINDA OKUL YEMEĞİ YOK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı" belgesine göre; "Okul öncesi eğitimde ücretsiz olarak sunulan beslenme hizmetlerinin yaygınlaştırılması" hedeflenmişti. Ancak, bu hedef ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsamamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koç Üniversitesi'nden öğrencilere şenlik ‘barikatı’

SONRAKİ HABER

İtalya’da devlet televizyonu çalışanları grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...