06 Mayıs 2024 17:59

Koç Üniversitesi'nden öğrencilere şenlik ‘barikatı’

Koç Üniversitesi’nde bahar şenliğinin 750 TL’ye satılan bilet fiyatını karşılayamayan öğrencilerin şenliği izlememesi için yurt perdelerinin çekilmesi ve balkonların kilitlenmesi kararlaştırıldı.

Fotoğraf: @yakutsoraya X hesabından alınmıştır

Paylaş

Koç Üniversitesi bu sene bileti 750 TL’ye satılan bir bahar şenliği düzenliyor. Bilet fiyatlarını karşılayamayan öğrencilerin yurtlardan şenliği görmemesi ve dinlememesi için de sıkı ‘önlemler’ alındı. Yurt perdelerinin çekilmesi ve balkonların kilitlenmesi kararlaştırıldı. Twitter’da Koç Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenci yaptığı paylaşımda “Tüm bunlar herhangi bir delikten şenliği göremeyelim, duyamayalım diye. Çok üzgünüm. Burası benim okulum, evim. Bu kadar alçakça engeller konulması beni mahvetti. Pencereye perde çekmek? Balkonu kilitlemek? Biz burada yaşıyoruz. Bunu nasıl yaparsınız? Kendi öğrencinize 750 TL'ye şenlik düzenlemek ne demek?​” ifadelerini kullandı.

“BİLET FİYATI BURSUMUZUN BEŞTE BİRİ”

Koç üniversitesi'nde 2 senedir öğretim gören bir öğrenci Evrensel’e konuştu. 5000 TL bursla geçinmeye çalıştıklarını ifade eden öğrenci, “Sadece yemekhaneden yediğimiz parayı karşılıyorlar. Bulunduğumuz yer zaten pahalı bir bölge. Dışarıdan bir şey tüketemiyoruz. Aylık bursumuzun beşte birini yılda bir kez eğlenebilmek için vermemizi bekliyorlar” dedi. Özellikle Anadolu Bursiyeri olan öğrencilerin oldukça zorlandığını vurgulayan öğrenci, “Kimin maddi olarak ne kadar zorlandığı umurlarında değil. Bazı öğrenciler şenliğe gitmeyerek protesto edecek” diye konuştu.

Yurtların perdelerinin çekileceğini, şenlik alanının etrafının barikatlarla çevrileceğini aktaran öğrenci durumu şöyle anlattı: “Koç’ta çok fazla kişi yurtta kalıyor. Yurt sorunu da var, bir de zar zor kaldığımız yurtlarda, aslında evimizde perdeler çekiliyor. Resmen ‘Siz izlemeyin, paranız yok’ deniyor. Ben yaşadığım yerde bursumla geçinebilmek istiyorum.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayyum yönetimi sel altında bıraktı

SONRAKİ HABER

Okul yemeği programı, Sağlık Bakanlığı’nın Strateji Planı’ndan çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...