26 Nisan 2024 20:28

“Buradan nereye?” forum serisinin 7’cisi yapılıyor

"Buradan Nereye?" forum serisinin 7'cisi “Yerel yönetimler ve kültür politikaları - ilişkiler, deneyimler, yöntemler ve çelişkiler” başlığıyla 28 Nisan'da gerçekleştiriliyor.

Forum afişi

Paylaş

“Buradan Nereye?​” forum serisi İstanbul’daki yerel yönetimlerin kültür-sanat faaliyetlerine odaklanarak devam ediyor. 26 bağımsız oluşum/kurumun çağrısıyla 18. İstanbul Bienali krizi etrafında ortaya çıkan tartışmaların devamını sağlamak için düzenlenen forum serisinin 7’cisi “Yerel yönetimler ve kültür politikaları - ilişkiler, deneyimler, yöntemler ve çelişkiler” başlığıyla 28 Nisan’da Eksibir alanında gerçekleştiriliyor.

Forum, “Yerel yönetimlerin kültür politikaları ve hedefleri üzerinden gerçekleştirdikleri faaliyet alanları nelerdir?​”, “2024 yerel seçimleri bu faaliyet alanlarını nasıl etkileyecek?​” soruları üzerinden tartışmalar yürütecek. Yerel yönetimlerin art arda açmakta oldukları kültür sanat kurumlarının kapsamı, bu kurumların kamu kaynaklarını nasıl kullandığı, karar mekanizmaları ve faaliyetlerini mümkün kılan altyapılar üzerine konuşulacak. Aynı zamanda, yerel yönetimlerle olan farklı iş birliği deneyimleri üzerinden yereldeki kültür sanat alanının dayanışma ve örgütlenme pratikleri incelenecek. Daha önceki İzmir ve Mersin forumlarında yerel kültür politikaları hakkında yapılan tartışmalardan da aktarımlar yapılacak.

Davetçiler: 5533, Açık Masa, AVTO, Bağımsızlar, BAS, Çapak, D5 Sanat Ortamı, Darağaç, Hayy Açık Alan, İKSV’ye Açık Mektup ekibi, Kamusal Sanat Laboratuvarı, Karşı Sanat, Kineo Dergi, Kültürhane, m-est.org, Mişart, MONITOR, Oda Projesi, Omuz Dayanışma ve Paylaşım Ağı, PACT, PASAJ, sezon, Sonra, sub, Tohum Sanat İnisiyatifi, yermekân

Program

13:00 - 13:10 Forumun amacı, İletişim Yöntemleri’nin okunması, gönüllü yazılı ve görsel katiplerin belirlenmesi

13:10 - 14:30 Açık tartışma: Yerel Yönetimler ve Kültür-Sanat: ilişkiler, deneyimler, yöntemlerve çelişkiler

14:30 - 14:40 Ara

14:40 - 15:40 Açık tartışma: Nereden Buraya?

Kültür ve sanat alanında örgütlenme deneyimleri 2:

Gazhane Çevre Gönüllüleri ve Hasanpaşa Gazhanesi örneği

Karşı Sanat Çalışmaları ve yerel yönetimlerle olan deneyimler

15:40 - 15:50 Ara

15:50 - 17:00 Müşterek taleplerin toplanması

 

Adres: Hacımimi Mahallesi, Dibek Sokak, No:3, Bodrum Kat, Beyoğlu/İstanbul

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüşmesinde AB ilişkilerinde destek istedi

SONRAKİ HABER

Karşıyaka Belediyesi işçilerinin ücretler, aylardır eksik yatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa