26 Nisan 2024 00:01

Mega Polietilen sponsorluğunda konsere çıkacak Hozan Beşir’e işçilerin direnişi hatırlatıldı

Hozan Beşir, Besni’de Mega Polietilen sponsorluğunda konsere çıkacağını duyurdu. BİRTEK-SEN direnişteki işçileri hatırlattı, “Konsere çıkmayın” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sanatçı Hozan Beşir “30 Nisan Salı günü Mega Polietilen firmasının sponsorluğunda Besni’de düzenlenecek konsere tüm halkımız davetlidir” paylaşımı yaptı.

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), Mega Polietilen patronunun düzenlediği 1 Mayıs konserine tepki gösterdi, konserde sahne alacak Hozan Beşir’e “katılma” çağrısı yaptı.

“‘Para yok, krizdeyiz, zor durumdayız’ diyerek işçilerin ücretlerini aylarca ödemeyen, haklarını istedikleri için 100’den fazla işçiyi işten atan, işçi ve sendika düşmanlığı yapan Mega Polietilen patronu, işçilerle alay edercesine para döküp Besni’de konser düzenliyor. Hem de ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’ adıyla. Sevgili Hozan Beşir, bu bölgede sevilen, işçilerin de severek dinlediği bir sanatçımızdır. MEGAP patronunun işçi düşmanlığının üzerini örtmek için, hem de işçi sınıfının bu işçi düşmanlığına karşı mücadele günü olan 1 Mayıs gibi bir değeri de kirleterek yaptığı bu ikiyüzlülüğe alet olmayacağına inanıyoruz. Bu konsere çıkmayı, fabrikada yaşananlardan ve işçilerin 18 gündür süren direnişinden haberi olmadığı için kabul ettiğini düşünüyoruz. Hakları gasp edilen ve toplu halde işten atılan işçiler Mega Polietilen’in önünde hakları için direnirken, patronun sponsorluğuyla, hem de ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’ adıyla bir konser yapılamaz! Sevgili Hozan Beşir’in böyle bir işçi düşmanlığına ortak olmayacağına inanmak istiyoruz.”

 

 

Adıyaman Besni’de iki aydır maaşlarını alamadıkları için direnişe geçen Mega Polietilen işçilerinin eylemleri devam ediyor. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de bir fabrikada yangın çıktı, 2 kişi dumandan etkilendi

SONRAKİ HABER

TMMOB: Gezi davası tutukluları serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...