15 Mart 2013 10:55

Çocuk aklının sevebildiği ‘kötü adam’dı

Tiyatro ve sinema oyuncusu Dinçer Çekmez için dostları bir anma töreni düzenledi. Sinema ve tiyatroda beraber sahne aldığı pek çok meslektaşı bugün son kez yine beraber sahnedeydiler. Çekmez için sahneye çıkıp birkaç kelimeyle veda etmek isteyen hemen hemen herkes, bu yıl ne kadar çok ustayı uğurladıklarını ve Çekmez’in de bu ustalardan biri olduğunu söylediler.

BAŞARIYLA OYNADI!

Sahneye yerleştirilen Çekmez’in cenazesinin etrafı çelenklerle ve onun için son kez yakılan mumlarla doluydu. Kızları Ceren Muslu ve Canseli Çekmez taziyeleri kabul erken, sahneden babaları için söylenen son sözleri de büyük bir dikkatle dinliyorlardı.

Yukarıda bahsettiğim filmlerin çekimlerine, Kemal Sunal ve Dinçer Çekmez’in dostluğuna en yakından tanık olan Gül Sunal da törendeydi. İki ustanın dostluklarını anılarıyla anlattı. Çekmez’le pek çok kez aynı sahneyi paylaşan Mazlum Kıpir, Çekmez için “Hayat bir oyundur ve Çekmez bu oyunu başarıyla oynadı” dedi. Çocukluğundan beri sahnede çok kez beraber olan Aliye Uzunatağan da Çekmez’i o gümbür gümbür sesiyle hatırlayacağını söyledi.

Çekmez’in naaşı öğle vakti Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et