17 Nisan 2024 16:43

BAİBÜ'den Tanju Özcan'a cevap: Öğrencileri hedef gösteren ifadeler iyi niyetle bağdaşmamaktadır

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sözleriyle ilgili açıklama yapan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi;  “Öğrencileri hedef gösteren ifadelerin kullanılması iyi niyetle bağdaşmamaktadır" dedi.

Fotoğraf: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin internet sitesinden alınmıştır.

Paylaş

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, (BAİBÜ) Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan’ın göçmen öğrencilerle ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Açıklamada üniversitenin uluslararası öğrenci kabulünde, YÖK tarafından onaylanan 'Uluslararası Öğrenci Kabul Yönergesi'ni uygulandığı, yönerge dışında herhangi bir öğrenci kabulü yapılmadığı belirtilerek; "Öğrencileri hedef gösteren ifadelerin kullanılması iyi niyetle bağdaşmamaktadır" denildi.

Bolu şehrinin, mesnetsiz iftiralarla gündem haline getirilmeye çalışıldığı savunulan açıklamada, "Üniversitemiz uluslararası öğrenci kabulünde, YÖK tarafından onaylanan 'Uluslararası Öğrenci Kabul Yönergesi'ni uygulamakta, yönerge dışında herhangi bir öğrenci kabulü yapmamaktadır. Öğrenciler kayıt sürecinde diğer gerekli belgelerinin yanı sıra ilgili makamlardan aldıkları sabıka kaydını da sağlamak zorundadır. Buna karşılık tüm uluslararası öğrencileri peşinen suçlayan, töhmet altında bırakan ve hedef gösteren ifadelerin kullanılması iyi niyetle bağdaşmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kötü niyetli zihniyetin daha önce de insan hakları ve eşitlik ilkesine aykırı biçimde yabancıları ötekileştirerek, ayrımcılık yasağını ihlal ettiği ve belediyenin ceza almasına neden olduğu hafızalardaki yerini korumaktadır. Anadolu irfanının zenginliği ile kentine, ülkesine ve dünya insanlığına katkı veren üniversitemiz, stratejik planında yer verdiği uluslararasılaşma hedefine yönelik çalışmalarına devam edecektir."

TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ?

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan Abant İzzet Baysal Üniversitesine özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini belirterek “Bu şekilde gelmiş olan öğrencilerin, otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız” demişti

Bolu’da göçmen öğrenci sayısının 3 yılda 15 katına çıktığını söyleyen Özcan, göçmen öğrenci akışını “rezillik” olarak niteledi. Karabük’ü örnek göstererek göçmen öğrencileri “ahlaki yozlaşma”nın sebebi gibi göstermeye çalışan Özcan, göçmen öğrenci akışını engellemek için otobüs bileti fiyatlarına astronomik zam yapacaklarını, başka yollar için de tartışmaya devam ettiklerini söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ormanlar şirketlere peşkeş çekildi

SONRAKİ HABER

"Orman yangınlarının çıkış nedenleri ortadan kaldırılmalı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...