5 Nisan 2024 01:57
Çorum Uğurludağ'da AKP ile MHP arasında seçim arbedesi
Çorum'un Uğurludağ ilçesinde 13 oy farkla AKP’li adayın seçimi kazandığı ilçede 92 oyun da geçersiz sayılmasıyla MHP ile aralarında olay çıktı. Olaylara polis müdahale etti.

Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER

YSK Ardahan İl Başkanlığı, CHP’nin kazandığı Ardahan’da seçimlerin yenilenmesine karar verdi
Çorum’un Uğurludağ ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde AKP adayı Remzi Torun 1546, MHP adayı Zeki İpek 1533 oy alırken, 92 oy ise geçersiz sayıldı.
MHP İlçe Teşkilatı, İlçe Seçim Kurulu başta olmak üzere, İl Seçim ve Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu. Üç yerden de ret cevabı gelmesi üzerine akşam saatlerinde ortam gerildi ve iki grup arasında arbede çıktı, belediye önünden silah sesleri duyuldu.
İki grup arasında arbede çıkan arbede, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan'ın da devreye girmesiyle daha fazla büyümeden engellendi. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede çalışma yaparken, boş kovanlar bölgeden toplandı. Cumhuriyet Savcılığı, çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)
Evrensel'i Takip Et