12 Mart 2013 17:57

Sağlık sistemi sürdürülemez durumda

İstanbul Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı ve Tıp Haftası kapsamında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi’nde “Eşitlikçi Güvenli Sağlık Ortamı” paneli düzenledi.  Panelde konuşan İÜ Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, sağlık sisteminin hasta-hekim iliş

Sağlık sistemi sürdürülemez durumda
Paylaş

İstanbul Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı ve Tıp Haftası kapsamında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi’nde “Eşitlikçi Güvenli Sağlık Ortamı” paneli düzenledi.  

Panelde konuşan İÜ Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, sağlık sisteminin hasta-hekim ilişkisini ortadan kaldırarak yerine satıcı-tüketici ilişkisini getirdiğini ifade ederken bunun da sadece yüzde 30’u aşan özel kurumlarda değil bütün sistemde geçerli olduğunu belirtti. Sistemin vatandaşta aşırı ve gereksiz bir talep yarattığını aktaran Kılıçaslan, bu talebin toplumun ve hastanın zararına olduğunu belirtti. Sağlıkta dönüşüm politikaları sonucunda kâr getirmeyen hiçbir işlemin yapılmadığını vurgulayan Kılıçaslan “Sağlık sistemi kişinin posası çıkana kadar onu kullanıyor ve sonra acıları ile birlikte evine yolluyor. Bu sistem yüzünden doktorlar her gün 50 hastaya bakıyor ve bunlar arasında asıl ilgilenmesi gereken hastaları kaçırıyor. Bu da hastaların şiddetine maruz kalmasına yol açacak etkileri oluşturuyor. Bu sistem sürdürülemez bir noktada” diye konuştu. “Eşitlikçi Güvenli Sağlık Ortamı” panelinde Prof. Dr. Peykan Gökalp ve Dr. Nurhan Eren da birer sunum yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni papa için seçim başladı

SONRAKİ HABER

İZENERJİ işçisi ekmeğine sahip çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...