12 Mart 2013 14:44

Newroz ateşi harlanıyor

BÖLGE’de Newroz kutlamaları sürüyor. Önceki gece Şırnak, Diyarbakır, Mardin ve Muş’ta binlerce kişi Newroz ateşleri yaktı.Şırnak’ın Cizre ilçesinde Nur ve Konak Mahallelerinde yakılan ateşlerin etrafında binlerce kişi bir araya geldi. Silopi’de de yüzlerce kişi ateşler yakarak Newroz’u kutladı. Diyarbakır’

Newroz ateşi harlanıyor
Paylaş

BÖLGE’de Newroz kutlamaları sürüyor. Önceki gece Şırnak, Diyarbakır, Mardin ve Muş’ta binlerce kişi Newroz ateşleri yaktı.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Nur ve Konak Mahallelerinde yakılan ateşlerin etrafında binlerce kişi bir araya geldi. Silopi’de de yüzlerce kişi ateşler yakarak Newroz’u kutladı. Diyarbakır’ın Ergani ve Sur ilçelerinde yapılan kutlamalara yöresel kıyafetleriyle katılan yüzlerce kadın ve erkek gece geç saatlere kadar halay çekti. Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Evciler köyünde de Newroz ateşi coşkuyla yakıldı. Köy halkının yöresel kıyafetleriyle katıldığı kutlamada ateşi çocukları gerilla olan aileler yaktı. Muş’ta da onlarca köyde ateşler yakılarak, kutlama yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sınırda kontak eylemi

SONRAKİ HABER

İHD Şırnak’ta şube açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...