09 Mart 2013 12:28

Olimpiyatları kim istiyor?

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na destek veren iş adamlarıyla basının karşısına geçti. 1.5 yıldır çalışmaların büyük bir hızda ilerlediğini aktaran Bakan Kılıç, “Olimpiyat adaylık sürecimizin en önemli aktörleri bu sürece fiilen ve nakden destek veren T&uu

Olimpiyatları kim istiyor?
Paylaş
Emre Caka

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na destek veren iş adamlarıyla basının karşısına geçti. 1.5 yıldır çalışmaların büyük bir hızda ilerlediğini aktaran Bakan Kılıç, “Olimpiyat adaylık sürecimizin en önemli aktörleri bu sürece fiilen ve nakden destek veren Türkiye özel sektörü ve sermaye sahipleri olmuştur” dedi.

BAKANDAN ÇOK SERMAYE KONUŞTU

Bakan Kılıç’tan sonra söz alan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, ilk günden beri Suat Kılıç ve kurmaylarıyla 2020 alma ihtimallerini değerlendirerek düşündüklerini, sonrasında da aday olduklarını söyledi.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi olmasına rağmen Suat Kılıç ile olimpiyatları düşünmesinde ki çelişki çözümlenmeden Şahenk, Türkiye’nin politikasına da el attı. Türkiye’nin bir dünya devleti olduğunu söyleyen Şahenk, Ortadoğu’da yaşanan çatışmaları yok sayarak, Türkiye’nin komşularıyla olan ‘dostluğuna’ vurgu yaptı. Konuşmasına devam eden Şahenk, Ortadoğu’nun Türkiye’yi örnek alması gerektiğini söyledi.

SPOR BAKANININ SÖZÜ YOK

Olimpiyatlar hakkında en çok konuşması gereken kişi olmasına rağmen Şahenk’in yanında dinlemeyi tercih eden Bakan Suat Kılıç, bir daha söz alamadı. Kılıç tüm açıklama boyunca hatırı sayılır konuşma olarak, “Olimpiyatlarda en çok desteği özel şirketler yapıyor” dedi. Kılıç’ın bu konuşmasının ya da konuşmamasının ardından ise, olimpiyatı gerçekte kimin istediği merak uyandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uçak alımlarında aslan payı TRT’ye

SONRAKİ HABER

Toshack Azerbaycan’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...