08 Mart 2013 13:16

Parola: Gol yeme

Ligin 25. haftasında kazan Trabzon’da kaynıyor. Geçtiğimiz haftayı evinde Fenerbahçe galibiyeti ile kapatan Beşiktaş, İstanbul’da Kasımpaşa’ya 2-0 yenilen Trabzonspor’un konuğu oluyor.Lider Galatasaray’ı emin adımlarla takip eden siyah beyazlılar, Trabzon’da puan kaybetmeden iddiasını sürdürmek istiyor. Trabzonspor&rs

Parola: Gol yeme
Paylaş

Lider Galatasaray’ı emin adımlarla takip eden siyah beyazlılar, Trabzon’da puan kaybetmeden iddiasını sürdürmek istiyor. Trabzonspor’da Tolunay Kafkas’ın gelişi ile takımda bir yenilik olmasına rağmen istenilen sonuçların elde edilememesi göze çarpıyor.
Deneyimli kaptan İbrahim Toraman’ın orta sahaya geçmesiyle birlikte rakiplerine fiziksel üstünlük sağlamayı başaran Beşiktaş, zorlu Trabzonspor deplasmanında da Manuel Fernandes’in performansı ile 3 puana ulaşmak istiyor.
Uzun süredir eleştirilen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş karşılaşmasının önemli olduğunu, kaybedilmesi halinde uzun uzun düşüneceklerini belirtti. İlk kez istifa etme olanağının sinyallerini veren tecrübeli başkan, konuşmasının devamında ise ‘Biz gitsek kim gelecek, ne değişecek?​’ diye sordu.
Böyle bir baskı ve psikoloji altında Beşiktaş karşılaşmasına hazırlanan bordo mavililer, yaklaşık 1 yıldır süren 3 büyüklere karşı galibiyet hasretine son vermek istiyor.
Kalesini Onur Kıvrak ile gole kapatmayı planlayan Tolunay Kafkas, gol yollarında Paulo Henrique ve Hamit Altıntop’a güveniyor.
Galibiyetin parolası ise gol yememek olarak gözüküyor.
Fırat Aydınus’un yöneteceği karşılaşma, saat 19.00’da Hüseyin Avni Aker’de oynanacak.


SON 10 MAÇ

İki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmada Trabzonspor’un 4 galibiyetine karşın Beşiktaş’ın 2 galibiyeti bulunuyor. Taraflar 4 karşılaşmada ise birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

EVİNDE ÜSTÜN

2 takım Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda 47 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Trabzonspor’un 25 ga- libiyeti bulunurken, Beşiktaş’ın sadece 12 galibiyeti var. 10 karşılaşma ise eşitlikle tamamlanmış.

EN FARKLI SONUÇ

2 takım arasında en farklı galibiyeti 1993 yılında Beşiktaş, 7-1’lik skorla elde etti.  Tarihi maçta Beşikaş’ın gollerini; Mehmet Özdilek (2), Sergen Yalçın, Osvaldo Nartallo (2), Oktay Derelioğlu (2), atarken Trabzonspor’un tek golünü şu an Kasımpaşa Teknik direktörü olan Şota Arveladze attı.

GÜNÜN MAÇLARI

Spor Toto Süper Lig’de Cumartesi gününün diğer karşılaşmaları şu şekilde; İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kayserispor * Gaziantepspor-Akhisar Belediye Gençlik ve Spor.  (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Provakasyon Samsunspor’un tutumu olamaz

SONRAKİ HABER

Negatif düzen

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...