07 Mart 2013 11:40

DTCF'de 8 öğrenci okuldan atıldı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) 13 Kasım 2012 tarihinde ülkücü öğrencilerin demokrat ve sol görüşlü öğrencilere saldırmasının ardından çıkan olaylar sonrasında, "örgüt üyesi olmak" ve "adam yaralamak" iddiasıyla tutuklanan Kürt öğrencilere Ankara

DTCF'de 8 öğrenci okuldan atıldı
Paylaş

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) 13 Kasım 2012 tarihinde ülkücü öğrencilerin demokrat ve sol görüşlü öğrencilere saldırmasının ardından çıkan olaylar sonrasında, "örgüt üyesi olmak" ve "adam yaralamak" iddiasıyla tutuklanan Kürt öğrencilere Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından açılan soruşturmada, 8 Kürt öğrenci okuldan uzaklaştırıldı. Öğrencilerden; Necmeddin Işık, Abdülkerim Cin, Servet Başak, Mehmet Şimşek, Erkan Eryiğit, Şemdin Altaş, Yasin Çakan ve Harun Turgay'ın okulla ilişkisi kesilirken, Kerem Çiçek adlı öğrenciye 6 ay, Maşallah Demir adlı öğrenciye ise 1 ay uzaklaştırma cezası verildi.

DTCF Türk Dili ve Edebiyat Bölümü öğrencisi Soner Gün, "Faşistler satırlarla okula geliyor, bunlar okulun kamera kayıtlarında mevcuttur. Bu faşistler onlarca arkadaşımızı satırla yaraladı. Ama bu kişilere herhangi bir soruşturma açılmamış, bunlar istediği gibi okula girebiliyorlar. Arkadaşlarımız tutuklandığı olayda da bunlar bizim arkadaşlarımıza saldırdılar. Arkadaşlarımız kendilerini korudular. Bunlar satır taşıyor bu satırlarla bize saldırıyorlar bir şey olmuyor, bizim arkadaşlar sopayla kendilerini koruyor, okuldan atılıyorlar bunu anlamış değiliz" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Özelleştirme sırası PTT’de

SONRAKİ HABER

Angarya iş değil hasta bakmak istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...