04 Mart 2013 12:23

Elazığ’da 8 Mart etkinliği

Elazığ’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Elazığ  Kadın Platformu Töre Düğün Salonu’nda şölen yaptı.Yapılan etkinliğe BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP PM Üyesi Şevval Şenyurt ve Barış Anneleri Cahide Akan ve Delal Zengin de katıldı. Yüzlerce kadının katıldığı g

Elazığ’da 8 Mart etkinliği
Paylaş

Yapılan etkinliğe BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP PM Üyesi Şevval Şenyurt ve Barış Anneleri Cahide Akan ve Delal Zengin de katıldı. Yüzlerce kadının katıldığı gecede açılış konuşmasını yapan BDP Elazığ Kadın Komisyonu Üyesi Cemile Polat konuşmasında Paris’te katledilen üç Kürt siyasetçiyi andı. Şevval Şenyurt’ta, 8 Mart’ın tarihçesine de kısaca değinerek, 1857’den bugüne kadınların, hâlâ ekonomik ve ulusal talepleri için mücadele ettiğini söyledi.

Emine Ayna, kadınların mücadelesini sürdüreceğini belirterek, “Sakine Cansızların yolu yolumuzdur” dedi. Müzakere sürecine de değinen Ayna, hükümetin ‘silah bıraksınlar çözelim’ söylemini hatırlatarak “45’lerde PKK mi vardı, ‘60’larda PKK mi vardı yok, peki o zaman Kürdistan’da barış mı vardı hayır” diyerek hükümetin bu konuda samimi olmadığını söyledi. Ateşkes olmasına dair de, “Ateşkesi ateş eden taraf yapar PKK şu anda ateş eden taraf değildir ateş eden taraf TSK’dir o yüzden ateşkesi ilan edecek taraf da TSK’dir” dedi. “Ülkenin bir çok yerinde hâlâ Kürt işçiler linç ediliyor, Kürt gençler askerde öldürülüyor” diyerek sözlerine devam eden Ayna, “Bu sorunun çözülmesi için halkın daha fazla çaba harcaması gerekiyor” dedi. Konuşmaların ardından Sanatçı Rojbin sahne aldı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8 Mart yine renklenecek

SONRAKİ HABER

Mikail Aslan: Barış insanları cezbediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...