27 Nisan 2011 11:08

Raci Tetik hakkında suç duyurusunda bulunuldu

DEVRİMCİ 78’liler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Cerek, Mamak Askeri Ceza ve Tutukevinde Cezaevi Müdürü olarak görev yapan Raci Tetik hakkında, “Tutuklu ve hükümlülere işkence, her türlü kötü muamele, tehdit, cinayet ve görevi kötüye kullanma” iddiaları ile suç duyurusunda bul

Raci Tetik hakkında suç duyurusunda bulunuldu
Paylaş

DEVRİMCİ 78’liler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Cerek, Mamak Askeri Ceza ve Tutukevinde Cezaevi Müdürü olarak görev yapan Raci Tetik hakkında, “Tutuklu ve hükümlülere işkence, her türlü kötü muamele, tehdit, cinayet ve görevi kötüye kullanma” iddiaları ile suç duyurusunda bulundu. 

Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, dönemin Mamak Cezaevi Müdürü Albay Raci Tetik’in cezalandırılmasını istedi. Adresini sır gibi saklayarak yaşayan Tetik’e ilişkin bulunan birkaç adresten birine; İzmir’deki bir adresi göstererek suç duyurusunda bulunan Cerek, Tetik’in 1980 yılı ağustos ayından itibaren Mamak Askeri Cezaevine müdür olarak atandığını, o dönemden sonra da tutuklulara baskı ve işkencelerin arttığını aktardı.  Öğretmen olarak görev yaparken 1981 yılı başında gözaltına alınarak, Mamak’a getirildiğini, polis otosundan indiği andan itibaren coplarla dövülüp, küfre maruz kaldığını, hayvanların konulduğu gibi bir kafese konulduğunu, tüm tutukluların ilk geldiklerinde konuldukları kafeste kaldıkları 3-4 günlük süre boyunca işkence ve baskıların, hakaret ve küfürlerin devam ettiğini, aç ve susuz bırakıldıklarını dile getirdi.  Cerek, “Mamak Cezaevine girdiğim günden çıktığım güne kadar düzenli olarak işkenceye, kötü muameleye ve baskılara maruz kaldım. Hem fiziki hem de psikolojik olarak travmalar yaşadım. Tahliye olduktan sonra da uzun yıllar psikolojik travma durumu devam etti” dedi.

ERDOST DA O DÖNEM ÖLDÜRÜLDÜ

Yapılan işkence ve kötü muameleyi sekiz madde halinde sıralayan Yılmaz Cerek, kendisi ve Mamak’a düşen herkese uygulanan bu işkencelerin, sıradan askerlerin kendi kararıyla yaptıkları bir uygulama değil, bizzat cezaevi müdürü olarak görev yapan Raci Tetik adlı komutan ve diğer görevli subay ve astsubayların emir komutası altında ve sistematik olarak uygulandığının altını çizdi. İlhan Erdost’un da yine bu dönem dövülerek öldürüldüğünü, bakımsızlık ve ağır işkence ve hapishane koşulları nedeniyle ölen birçok insanın varlığına da dikkat çeken Cerek, bütün bu uygulamaların Tetik’in emriyle yapıldığının da altını çizdi (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YSK’nın ÖDP'ye engeline MAZLUMDER’den tepki

SONRAKİ HABER

‘Sürgünlerin sebebi AKP kadrolaşması'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...