14 Eylül 2023 14:00
Son Güncellenme Tarihi: 05 Kasım 2023 11:24

CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel kimdir?

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda partinin 8. genel başkanı Özgür Özel oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel kimdir?

Fotoğraf: Osmancan Gürdoğan/AA

Paylaş

Özgür Özel,  CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda partinin 8. genel başkanı seçildi.

1366 delegesi bulunan CHP Genel Kurulu'ndaki ilk tur oylamada Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur seçimleri yapıldı. İkinci tur seçimleri Özgür Özel, 812 oyla kazandı; Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Özgür Özel seçildikten sonra yaptığı ilk açıklamada "Başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne devam edeceğimiz genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum." dedi. "Buradan 130 milletvekili ile el ele omuz omuza buradan çıkıyoruz" diyen Özel, 81 il başkanını sabah 9'da toplantıya katılmaya çağırdı. Özel, ilk olarak Hatay'a daha sonra Osmaniye gideceğini belirtti.

Özel, kurultaydan önce, CHP'de Grup Başkanvekili olarak görev alıyordu.

Adaylık açıklamasını 15 Eylül Cuma günü parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında resmen açıklayan Özel, "CHP'de değişim Türkiye'deki değişimin ön koşulur" demişti.

21 Eylül 1974’te Manisa’da doğan Özgür Özel, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. Serbest eczacı olarak çalıştı. Manisa Eczacı Odasında sırasıyla Yönetim Kurulu Üyesi, Veznedarı, Genel Sekreteri ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2007 yılında Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti üyeliğine seçildi. TEB’de Saymanlık ve 2 dönemde Genel Sekreterlik görevinde bulundu.

Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ile Avrupa Eczacılık Forumu’na üyelikleri bulunuyor. İyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babası.

Özel, CHP'den 24, 25 ve 26. Dönemde Manisa Milletvekili seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Soma Maden Araştırma Komisyonu, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu ve CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Üyeliği görevlerini üstlendi.

Mayıs ayında yapılan seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı yarışını kaybetmiş, seçim yenilgisinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu “değişim” tartışması başlatmıştı.

Son genel seçimlerden önce CHP Grup Başkan Vekili olan Özgür Özel, seçim yenilgisinin ardından genel başkanlığı bırakması yönünde parti içi baskıya maruz kalan Kemal Kılıçdaroğlu’na alternatif olarak öne çıkmıştı.

Genel başkanlığa adaylık konusunda "görevden kaçmayacağı” mesajı veren Özgür Özel, 15 Eylül Cuma günü basının karşısına geçerek adaylığı resmen ilan etme kararı aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

PIKTES öğretmenlerinin sorunları Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Jandarmanın nöbet alanını dağıttığı Akbelen'de mücadele sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa