22 Temmuz 2023 11:28

Eruslu'da işçiler patrona geri adım attırdı!

Antep’te Eruslu Global Şirketler Topluluğuna bağlı fabrikalarda çalışan işçilerin mücadelesi sonuç verdi, patron geri adım attı.

Eruslu'da işçiler patrona geri adım attırdı!

Eruslu Sağlık Ürünleri fabrikası | Görsel: Google Street View

Antep’te Eruslu Global Şirketler Topluluğuna bağlı fabrikalar Ecoplast, Eruslu Sağlık Ürünleri, BZ İnşaat ve Erpen’de çalışma sisteminin değiştirilmek istenmesine, maaşın bir kısmının ve mesailerin elden ödenmesine karşı işçilerin mücadelesi sonuç verdi. İşçilere bugün yapılan duyuruda, "Duyurusu yapılan hafta tatili çalışma sistemi, çalışma arkadaşlarımızın geri bildirimi değerlendirilerek eski sistemde devam edilmesi kararı alınmıştır" denildi.

çalışanlara gönerilen metin

Fotoğraf: Evrensel

Yapılan duyuruda maaş ve mesailerin banka hesaplarına yatırılacağı da duyuruldu: "1 Temmuz'dan itibaren Asgari Ücrete yapılan zam miktarı çalışanlarımızın maaşlarına yansıtılarak maaş ve mesai miktarları banka hesaplarına yatırılacaktır."

Sosyal yardımlara ilişkin de değişikliklerin olduğu söylenen açıklama şöyle devam etti: "Eski sistemde uygulanan gıda yardım paketi ve devamlılık primi güncellenerek, Gıda Yardımı 2000 TL + Devamlılık Primi 1000 TL toplamda 3000 TL olarak belirlenmiştir.

Ayrıca diğer sosyal yardımlardaki düzenlemeler;

  • Evlilik Yardımı 1000 TL
  • Doğum Yardımı 750 TL + Merhaba Bebek Seti
  • Cenaze Yardımı (1.derece) 750 TL
  • Doğum Günü Hediyesi 250 TL olarak gerçekleşmiştir.

Tüm kademelerin ve vardiyaların servis saatleri eski sistemde olduğu gibi devam edecektir, herhangi bir saat değişikliği olmayacaktır"

KARACA: BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Eruslu işçilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıyan EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da, işçilerin kazanımlarına ilişkin yaptığı paylaşımda, "Antep'te işçiler kölelik düzenine karşı yalnız değil! #Buradayız Birlikte güçlüyüz Eruslu patronunu uyarıyoruz; işçileri korkutmak, sindirmek için, birliklerini bozmak için işten atma tehdidi savurmayı, işçi avcılığı yapmayı bırakın!" ifadelerini kullandı.

(Antep/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et