19 Şubat 2011 00:42

Adana numune hastanesi yolsuzluğuna tutuklama

ADANA Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde evrakta sahtecilik yaparak devleti 10 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişiden 7’si tutuklandı.Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Bürosu ekipleri istihbarat çalışmaları sonucu Numune Hastanesin

Adana numune hastanesi yolsuzluğuna tutuklama
Paylaş

ADANA Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde evrakta sahtecilik yaparak devleti 10 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişiden 7’si tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Bürosu ekipleri istihbarat çalışmaları sonucu Numune Hastanesindeki hizmet alım ihalesiyle ilgili operasyon başlatmış, Eski Başhekimler A.A. ve M.A, Eski Başhekim yardımcısı Y.Z.G, eski hastane müdürü ile hastane saymanının da bulunduğu 6’sı kadın 25 kişi gözaltına alınmıştı.
Zanlılardan Hastane Saymanı Hacı Musa Kodal, Demet Akgül, Uğur Çınar, Selim Çınar, Halil İbrahim Kargören, Mustafa Çağılı, Süleyman Ünal sevk edildikleri özel yetkili mahkemece tutuklandı.

BAŞHEKİMLER TUTUKSUZ YARGILANACAK

Eski Başhekimler A.A. ve M.A, Eski Başhekim yardımcısı Y.Z.G. Hastane Müdürü A.Ç. ile birlikte 18 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yaklaşık 5 ay süren çalışma sonucunda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Vergi Dairesinden uzmanlarla birlikte bir milyon evrak incelenmişti. Gözaltına alınan kişilerin hastanedeki otomasyon ve laboratuvar ihaleleriyle ilgili evrakta tahrifat yaptıkları, ayrıca bir medikal firması ile bir yazılım şirketinin katıldığı ihalelere de fesat karıştırıldığı ileri sürülüyor. SGK uzmanlarının yaptığı incelemelerde ise doktorların istedikleri tetkiklerle laboratuvarın yaptığı tetkiklerin birbiriyle uyuşmadığı savunuluyor. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

KESK ve SES’ten Numune işçilerine destek

SONRAKİ HABER

Hukuk öğrencileri taşınmaya karşı hukuka başvurdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...