08 Haziran 2023 13:15

Mahkeme Sibel Tekin’in yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar verdi

Belgesel çekimleri gerekçe gösterilerek "silahlı örgüte üye olmak" suçlamasıyla yargılanan Sibel Tekin'in adli kontrol ve yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Damla KIRMIZITAŞ
Ankara

"Karanlıkta Başlayan Hayat" belgeseli için çekim yaparken ihbar üzerine tutuklanan ve hakkında "silahlı örgüte üye olma" suçlamasıyla iddianame hazırlanan belgeselci Sibel Tekin'in davasının ikinci duruşması Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tekin, Bulgaristan’da gerçekleşecek bir film festivalinde aldığı jürilik daveti için beraatini ve yurt dışı yasağının kaldılmasını talep etti. Mahkeme başkanı Tekin’in  adli kontrol ve yurt dışı yasağının kaldırılmasına, eksik unsurların giderilmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 3 Ekim’e erteledi

Duruşmada, mahkeme başkanı bilirkişi raporunun geldiğini belirtti. Ardından Sibel Tekin söz aldı. Beraatini talep eden Tekin, Bulgaristan’da gerçekleşecek film festivalinde jürilik daveti aldığını, bundan dolayı beraat kararı çıkamadığı takdirde yurt dışı yasağını kaldırılmasını talep etti.

"MATERYALLERE İLİŞKİN SÜREÇ HIZLANDIRILMALI"

Avukat Mehtap Sakinci, 7 Haziran’da tamamlanan bilirkişi raporunun içeriğini aktardı. Celse arasında dosyaya kazandırılan dosyada Tekin’in dijital incelemesinin yapıldığını ifade ederek, “Cezaevi personelinin bindiği servis aracını çekip çekmediği, rutin çekimler yaptığı bilirkişi raporuyla sabit hale gelmiştir. Bu bilirkişi raporu lehine incelenmesi beklenen materyallere ilişkin sürecin hızlandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

"FİLM FESTİVALİ JÜRİLİĞİ MESLEKİ AÇIDAN ÖNEMLİ"

Savcılığın mütalaa aşamasına geçilmesini talep eden Sakinci, “Müvekkilim film festivalinde jüri olarak belirlenmiştir. Mesleki açıdan önemli bir jüriliktir. Belki de ilk defa kariyerinde böyle bir imkanla karşılaşmıştır. Mesleki açıdan daha fazla zarar görmemesi açısından Sibel’in yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması ve beraat kararı verilmesini talep ediyoruz dedi”

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme başkanı Tekin’in adli kontrol ve yurt dışı yasağının kaldırılmasına, eksik unsurların giderilmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 3 Ekim 2023, saat 10.45’e erteledi.

ÖNCEKİ HABER

Şişli'de rezidans önünde infaz girişimi

SONRAKİ HABER

Sarıgül duyurdu: Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşme kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...