07 Haziran 2023 16:58

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Can Atalay açıklaması: Dokunulmazlık kapsamı dışında

Tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumuna ilişkin konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu, dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan" dedi.

Fotoğraf: Özge Elif Kızıl/AA

Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen tehliye edilmeyen Can Atalay ile ilgili, "Yargıtay'dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir. Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa'nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulunda yeni kabine üyelerinin ant içme töreninin ardından Şeref Holü'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, 28. Yasama Dönemi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde ikinci dönemin başladığını söyledi.

AA'nın aktardıklarına göre Adalet Bakanı Tunç, TİP Hatay Milletvekili seçilen tutuklu Can Atalay'ın durumuyla ilgili soru üzerine de şunları kaydetti:

"Onunla ilgili yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığına başvurular var. Bu başvurular neticesinde elbette yargı süreciyle ilgili Meclis Başkanlığı gelen cevaplara göre hareket edecektir. Adalet Bakanlığının uhdesinde değil. Yargıtay'da görülen bir dava. Gezi davasıyla ilgili hususu sordunuz. Yargıtay'da şu anda hükümlü olarak dosyası devam ediyor, hüküm verilmiş. Yargıtay'dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir. Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa'nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımızla Yargıtay arasındaki yazışma sonrası ortaya çıkacak hususlar." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mülakat sınavında doktoralı adayı, lisans mezunu kurul üyesi elemiş

SONRAKİ HABER

Can Atalay neden serbest bırakılmıyor? | Ankara Baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...