29 Mayıs 2023 21:26
Son Güncellenme Tarihi: 30 Mayıs 2023 00:15

ABD Başkanı Biden, Erdoğan'ı tebrik etti: F-16 satışı ve İsveç'in NATO üyeliği gündeme geldi

ABD Başkanı Biden, Erdoğan'ı arayarak Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti. Biden, görüşmede F-16 satışı ve İsveç'in NATO üyeliği gündeme geldiğini açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan (solda) ve Joe Biden | Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Joe Biden, Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ı telefonla arayarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti. ABD Başkanı Biden, görüşmede, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim başarısını kutlayarak, sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. İki lider, bölgesel ve küresel meydan okumalar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ehemmiyet taşıdığını belirterek, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda iş birliğini ilerletme hususunda mutabık kaldı." denildi. 

Reuters'ın aktardığına göre ise Biden, Erdoğan'ın telefon görüşmesinde Türkiye'ye F-16 satışını, kendisinin de İsveç'in NATO'ya katılımına itirazından vazgeçmesi konusunu gündeme getirdiğini söyledi. ABD Başkanı, bu konuyu önümüzdeki hafta daha ayrıntılı konuşacaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu: İstanbul, bir avuç insanın parçalara ayırıp satışa çıkarabileceği bir şehir değil

SONRAKİ HABER

HDP İnegöl İlçe Örgütü’ne taşlı saldırı düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa