28 Mayıs 2023 22:59
Son Güncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2023 00:04

Millet İttifakı toplantısı sona erdi

Millet İttifakı liderlerinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur sonuçlarına ilişkin CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirdikleri toplantı sona erdi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu.

Millet İttifakı liderleri seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere  CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Açıklama yapılması bekleniyor.

Seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. Mücadelenin süreceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız!" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, "Milletimiz söyleyeceğini söyledi. Bize düşen de bu mesajı anlamak ve gereğini de yapmaktır. Milletimizin hiçbir mensubu umutsuzluğa kapılmasın. Bir yenilmişlik ve kaybetmişlik hissiyle karamsarlık hissetmesin" ifadelerini kullandı.

Kesin olmayan sonuçların ilan edilmesinin ardından açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, "Vatandaşlarımızın yüzde 52'si tercihini Erdoğan'dan yana kullanmıştır, kendisini tebrike diyorum, kendisine çağrım, vatandaşlarımızın verdiği bu yetkiyi adalet, liyakat ve istişare ilkelerinden sapmadan kullanmasıdır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsmailağa üyelerinden Nesin Vakfı önünde provokasyon

SONRAKİ HABER

Turkey Elections | Don't give up hope, don't run away from confrontation

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...