28 Mayıs 2023 21:48

Meral Akşener: Muhalefet görevini aynı ciddiyetle yürüteceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun sonuçları üzerine açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: Erçin Ertürk/AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu sonuçları üzerine açıklama yaptı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunu tamamlamış bulunuyoruz. Sandık görevlilerine, avukatlarımıza, müşahitlerimize, oy kullanan vatandaşlarımıza, en çok gençlere ve kadınlara teşekkür ediyorum. Her bir insanımızın oyu bizim için çok kıymetli. Yapılan tüm kara propagandalara, provokasyonlara rağmen milletimiz büyük olgunluk içinde demokratik hakkını kullandı.

Ülkemizde uzun süredir bir seçim gündemi var ve bu gündem Türkiye'yi çok yordu. Sorunların başında ekonomi geliyor. Artık vakit kaybetmeden sorunlara eğilme, çözüm üretme zamanı geldi. Milletimizin bize verdiği muhalefet görevini aynı düsturla, ciddiyetle, seçmen veli nimettir anlayışı ile yürüteceğiz. Milletimiz bu seçimlerde söyleyeceğini söyledi. Bize düşen bu mesajı anlamak, anladıktan sonra gereğini yapmaktır. İyi Parti olarak bunu hakkıyla yapacağız. Milletimizin hiçbir mensubu seçim sonuçları üzerinden bir umutsuzluğa kapılmasın. Bir yenilmişlik hissiyle karamsarlık hissetmesin. Demokrasiye inanıyorsak, seçimlerin en temel gösterge olduğunu da unutmamalıyız."

Erdoğan'ı tebrik eden Akşener şöyle devam etti: "Seçilir seçilmez büyük bir zevkle Kılıçdaroğlu'nu yuhalattı. Bu, yeni seçilen bir cumhurbaşkanına yakışmaz. Kazanmışlık hırsı, umarım kendisinin gözünü kör etmez. Umarım ki kutuplaşmış ülkemizi makulda buluşturur. Bugün demokrasisine sahip çıkan her bir insanımızın oyu bizim için çok kıymetli. Tüm kara propaganda ve dezenformasyonlara rağmen milletimiz olgunluk içerisinde demokratik hakkını kullandı. Aylardır seçimin gölgesinde kalan birçok sorunumuz var. Bunların başında da ekonomi geliyor. Bu sorunlara eğilme, çözüm üretme görevi geldi. Milletimiz söyleyeceğini söyledi. Bize düşen de bu mesajı anlamak ve gereğini de yapmaktır. Milletimizin hiçbir mensubu umutsuzluğa kapılmasın. Bir yenilmişlik ve kaybetmişlik hissiyle karamsarlık hissetmesin. Bugün saat 22.30'da Sayın Kılıçdaroğlu'nun davetiyle CHP Genel Merkezi'ne gidiyoruz, orada da bir değerlendirme yapacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Büyükşehirlerde Kılıçdaroğlu kazandı, Erdoğan kaybetti

SONRAKİ HABER

Patronlardan seçim yorumu: Dün dünde kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa