28 Mayıs 2023 21:56

EMEP: Emekçi halk kitlelerinin birleşik mücadelesiyle tek adam düzeni son bulacaktır

EMEP, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur sonuçlarına dair açıklama yaptı: "Değişimin öznesi olan emekçi halk kitlelerinin birleşik mücadelesiyle tek adam düzeni son bulacaktır."

Fotoğraf: Aliye Ceylan/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP), cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucuna dair açıklama yaptı. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan tarafından yapılan açıklamada "Seçim sonuçlarına bakarak geri durmayacağımız açıktır. Gerici, faşist bir düzenin inşasını, iş, ekmek ve özgürlük mücadelesini büyüterek durdurabiliriz" denildi.

Gürkan, yaptığı açıklamada, antidemokratik bir seçim süreci yaşandığını belirterek “Seçim sonucunun halkın demokratik iradesini yansıttığını söylemek mümkün değildir” dedi.

Yasak, baskı ve hukuksuzlukla malül bir seçim yaşandığını belirten Gürkan, "Tek adam yönetiminin egemenliği altında her türlü baskı ve eşitsizliğin hüküm sürdüğü, antidemokratik bir seçim süreci yaşanmıştır, ortada bir zafer durumu yoktur. Erdoğan sandıktan sayısal üstünlükle çıkmış olsa dahi ortaya çıkan sonuç siyasi bir başarı ve zafer değildir. İktidar sistematik olarak halk desteğini yitirmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

“İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN BİRLEŞEREK MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA YOLU YOKTUR”

Erdoğan ve Cumhur İttifakının, işçi ve emekçi halk kesimlerinin çalışma ve yaşama koşullarını daha da ağırlaştıracak politikalar uygulamaya devam edeceğine işaret eden Gürkan; “Önümüzdeki dönem halkı daha fazla yoksulluk, işsizlik ve baskı koşulları beklemektedir. İşçilerin ve emekçilerin acil ekonomik ve politik taleplerini elde etmek için birleşmekten ve mücadele etmekten başka yolu yoktur. Değişimin öznesi olan emekçi halk kitlelerinin birleşik mücadelesiyle tek adam düzeni son bulacaktır. Seçim sonuçlarına bakarak geri durmayacağımız açıktır.  Gerici, faşist bir düzenin inşasını, iş, ekmek ve özgürlük mücadelesini büyüterek durdurabiliriz. Birlikte kazanacağız. Emekçiler kazanacak. Halk kazanacak!"

EMEK GENÇLİĞİ: TEK ADAM YÖNETİMİNE KARŞI MÜCADELEYE DEVAM EDELİM

Emek Gençliği de yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Henüz resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Erdoğan sandıkta oy çoğunluğuna ulaştı. Tek adam yönetiminin her türlü devlet olanaklarını kullandığı, baskı aygıtlarını ortaya koyduğun eşitsiz ve antidemokratik koşullarda gerçekleşen bir seçim süreci yaşadık.

Başta büyük kentler olmak üzere tek adam yönetimine yönelik oy kaybı devam ediyor. Bu seçimlerde Türkiye gençliğinin büyük bir bölümü de tek adam yönetiminin gönderilmesi için tutum almıştır. Bu sonuçlar bir kez daha göstermiştir ki seçimlere, sandığa indirgenmiş bir demokrasi anlayışı gençlerin taleplerini karşılamıyor, Türkiye gençliğine bir gelecek vaat etmiyor. Gerçekten demokratik bir ülkeyi, eşit ve özgür bir geleceği ancak sınıflarımızdan, kampüslerden, atölyelerden kalkan örgütlü bir mücadele ile kazanabiliriz. Tek adam yönetimini saldırılarına karşı, taleplerimiz için mücadele etmekten başka seçenek yoktur.

Tüm Türkiye gençliğine çağrımızdır: Mahallemizde, atölyelerde, okullarda ve kampüslerde tek adam yönetimine karşı mücadeleye devam edelim! Birlikte kazanacağız! Gençler kazanacak!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu "Mücadeleye devam" dedi: "Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız!"

SONRAKİ HABER

Büyükşehirlerde Kılıçdaroğlu kazandı, Erdoğan kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...