16 Mayıs 2023 15:36

EMEP’ten istifa açıklaması

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, hem görevinden hem de parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. EMEP MYK tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Ercüment Akdeniz | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sosyal medyadan paylaştığı yazılı açıklama ile hem partideki görevinden hem parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Açıklamanın ardından EMEP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından da bir açıklama yapıldı. 

AKDENİZ İSTİFA ETTİ

Akdeniz, Twitter hesabından duyurduğu açıklamasında, “Bu metin, gecikmiş bir istifa beyanıdır. 14 Mayıs seçimlerine giden süreçte parti merkezi içinde baş gösteren kimi tartışma, tutum ve eğilimler hem Genel Başkanlık ve parti görevlerimden hem de parti üyeliğinden istifa etme kararı vermeme neden olmuştur” dedi.

Akdeniz, görüş ayrılıklarını sıraladığı açıklamasında milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecinde, parti içi demokrasiye aykırı müdahalelerin söz konusu olduğu iddiasında bulundu. 

EMEP AÇIKLAMASI

Bu açıklamanın ardından Emek Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından da kısa bir açıklama yapıldı. 

Açıklama şöyle:

“9. Kongremiz’de Genel Başkanlık görevine getirilen parti üyemiz Ercüment Akdeniz GYK’mız ve parti kamuoyumuz açısından kabul edilmesi mümkün olmayan bir tutumla görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştır.

Partimiz Akdeniz’in istifasını bütün kamuoyu gibi kendi kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla öğrenmiştir.

Bu kararın partimiz açısından üzücü olduğunu bütün kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Aynı zamanda istifanın biçiminin parti tüzüğümüz ve işleyişi açısından izahı mümkün değildir.

Partimiz açısından Genel Başkanlık görevi her parti görevi gibi değerli ve önemli bir görevdir. Ama hiçbir zaman özel bir makam olmamıştır. Partimizin her üyesi ve yöneticisi esas olarak bir parti işçisidir ve bu bilinçle işçi sınıfının devrim ve sosyalizm davasına hizmet eder. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir.

Kamuoyunu bilgilendiririz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya DİDF'ten ikinci turda Kılıçdaroğlu’na destek çağrısı

SONRAKİ HABER

Kuzey Kıbrıs’ta eğitim emekçileri hak gasbına karşı greve çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...