İmamoğlu ve Yavaş'tan 4. açıklama: İkinci tura kalma ihtimali yüksek

"Islak imzalı tutanak oranı şu anda 69,67'dir. Bu 42 milyon oy yapıyor. 19 milyon 997 bini Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyudur. Kılıçdaroğlu yüzde 47,7, Tayyip Erdoğan'ın oyu da 45,8'dir."

14 Mayıs 2023 23:40
Paylaş

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, açılan seçim sandığı sonuçlarına dair bir kez daha ortak açıklama yaptı.

İmamoğlu, "Siz bir seçim bitmeden İstanbul'a belediye başkanı tarifleyip bütün İstanbul'u 'Kazandı' diye donattığınız için size karşı şerbetliyiz" dedi ve halen siteme girilmemiş 7,5 milyon oy olduğunu söyledi. 

Yavaş ise "Islak imzalı tutanak oranı şu anda 69,67'dir. Bu 42 milyon oy yapıyor. 19 milyon 997 bini Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyudur. Tayyip Erdoğan'ın oyu da 19 milyon 286 bindir. Oransal olarak Kılıçdaroğlu yüzde 47,7, Tayyip Erdoğan'ın oyu da 45,8'dir. Sayılan sandık 130 bin 260'tır. Henüz 60 bin sandığın da verisi gelmemiştir" dedi.

Yavaş, "Büyük bir ihtimalle Sayın Genel Başkanımız önde olarak bu turu tamamlayacak. İkinci tura kalma ihtimali de yüksek" ifadelerini kullandı. 

"SİZE KARŞI ŞERBETLİYİZ"

İmamoğlu şunları kaydetti:

"Acı deneyimlerimiz var. 2019 ve 2014 seçimleri. Bunları yaşayan bizler ister istemez vatandaşlarımıza her anı dakika dakika aktarmak durumundayız. Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı adına buradayız. İktidar partisinin sözcüsü, '13. Cumhurbaşkanımız' sözüme alınganlık gösterdi. Beni biraz eleştirdi. Eleştirebilir. Ama bu tarif benim ve başkanımızın inancıyla ilgilidir. Bizim atama süreci yoktur. Ama saygıya sıra gelince… Siz bir seçim bitmeden İstanbul'a belediye başkanı tarifleyip bütün İstanbul'u 'Kazandı' diye donattığınız için size karşı şerbetliyiz. Sizin siteminize güvenmiyoruz ama memleketimizin kurumlarına güveniyoruz. Bir kurum hariç. Zaten bizi de yanıltmadı. O da Anadolu Ajansı. 50,01'de neredeyse yarım saat tuttu. Onu bile 49'a herhalde talimat alarak indirdi diye düşünmeden edemiyorum. AA'yı tabiri caizse bitkisel hayata soktunuz. Demokratik tariflerden asla uzaklaşmıyoruz, hakkımızı arıyoruz. Bu sistemin bu rejimin hepimizi çok sıkıntıya soktuğunu zaten biliyoruz. Ülkenin bakanları makam araçlarıyla sistemli biçimde memleketin her tarafında siyasi propaganda yaptılar. Milletimizin sıkıntısı zaten sistemle."

"SİSTEME HALEN GİRİŞ YAPILMAYAN 7,5 MİLYON OY VAR"

"Gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yüzde 60'larda başlatılan manipülasyon yüzde 49'lara indi. Şimdi de orada ısrarla tutuyorlar. Şu anda sisteme halen giriş yapılmayan 7,5 milyon oy var. Bu bizim güçlü olduğumuz sandıklar, yoğunlukla itiraz edilen. Sistematik biçimde bu sürecin işletildiği ortada. Devletin tüm kurumlarını bu anlamda sıkıntıya soktukları için Anadolu Ajansı bizim için yok hükmünde. Bir 31 Mart daha bize yaşatıyorlar. Aynı manipülasyon, aynı tekniklerle milletimizi ne yazık ki bu gece de ekranlara mahkum edecekler. Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Elimizdeki ıslak imzalı tutanaklar üzerinden açıklamalara devam edeceğiz. Göreceksiniz, biz inanıyoruz ki, elimizdeki veriler, istatistik bilgimiz ve sonuçlara dönük süreç… Tüm milletimiz sabahleyin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu önde görecektir. Buna yüzde 100 inanıyoruz. Islak imzaların da yüzde 70'e kadar ulaştığını da biliyoruz. 18.30'dan beri bazı verilere hiç dokunulmadı, onlar değişmedi. İlginç bir kurgu var orada. Bunu çözmeye çalışıyoruz. Biz kendi verilerimizle hassasiyle çalışıyoruz. Sandıklarda görev yapan arkadaşlarımızın milletimizin oyunu sonuna kadar koruyacaklarına inanıyoruz."

"GÜVENMEMEKTE HAKLIYIZ"

Mansur Yavaş ise şunları söyledi:

"Anadolu Ajansıyla ilgili söylediğimiz sözleri şiddetli biçimde eleştiriyorlar ama haksızlar. Şu ana kadar son 7-8 seçimin tümünde ilk açıklamaların tamamı iktidarın çok açık farkla önde çıktığı yolunda. Ve zaman zaman veri akılının tamamen kesildiği yönünde. Biz tabii bunları yaşadığımız için daha tedbirliyiz ve dolayısıyla ıslak imzalar üzerinden konuşuyoruz. Ankara'da 6-7 defa hatta 11 defa sayılan bölgeler var. Özellikle Çankaya ve Yenimahalle'de. Yoğun bir şekilde itirazlar var. İtiraz olunca ıslak imzalı kağıdı elde edemiyorsunuz. Ankara'da 4 bin tane, Antalya'da bin tane daha ıslak imzalı belge daha elimize gelmedi. Beyanlarımız ıslak imza üzerinden. AA'nın verileri neye dayanarak elde ettiği konusunda bir bilgimiz yok. Biliyorsunuz Sayın Soylu sürekli polis, jandarma marifetiyle üzerine vazife olmayan biçimde sonuçları alıp bir şekilde bildirmek istedi. Dolayısıyla biz güvenmemekte haklıyız."

"KILIÇDAROĞLU YÜZDE 47,7, ERDOĞAN YÜZDE 45,8"

"Islak imzalı tutanak oranı şu anda 69,67'dir. Bu 42 milyon oy yapıyor. 19 milyon 997 bini Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyudur. Tayyip Erdoğan'ın oyu da 19 milyon 286 bindir. Oransal olarak Kılıçdaroğlu yüzde 47,7, Tayyip Erdoğan'ın oyu da 45,8'dir. Sayılan sandık 130 bin 260'tır. Henüz 60 bin sandığın da verisi gelmemiştir. Bunlar tamamlandıktan sonra gerçek ortaya çıkacak."

"KAZANDIK DİYE GÖSTERİLER YAPILIYOR DARBE OLMUYOR, BİZİM AÇIKLAMAMIZ DARBE OLUYOR!"

"İstanbul seçimlerinde her yeri donattılar, bu milli irade gasbı olmuyor! Türkiye'nin birçok yerinde kazandık diye gösteriler yapılıyor. Dolayısıyla bunlar sandık başındaki insanların motivasyonunu bozuyor. Bunlar darbe olmuyor ama bizim her açıklamamız darbe oluyor!"

"BÜYÜK İHTİMALLE GENEL BAŞKANIMIZ ÖNDE TAMAMLAYACAK, İKİNCİ TURA KALMA İHTİMALİ YÜKSEK"

"Sonucu bekleyeceğiz. 1 oyun bile sonuna kadar hakkını aramak bizim görevimiz. İtirazımız budur. Az bir zaman kaldı. Eksikler de geldiği zaman kimin haklı olduğu ortaya çıkacak. Büyük bir ihtimalle Sayın Genel Başkanımız önde olarak bu turu tamamlayacak. İkinci tura kalma ihtimali de yüksek."

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu ve Yavaş'tan 3. açıklama: Kılıçdaroğlu 49, Erdoğan yüzde 45 civarında

SONRAKİ HABER

Sandıkların büyük bölümü açıldı, resmi olmayan sonuçlara göre meclis dağılımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...