13 Mayıs 2023 17:38
Son Güncellenme Tarihi: 13 Mayıs 2023 21:00

İsrail güçleri Batı Şeria’da 3 Filistinliyi öldürdü

Batı Şeria’nın Nablus kentinde Balata Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında iki Filistinliyi öldürürken İsrail güçleri, Cenin kentinde bıçaklı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle bir genci daha öldürdü.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail askerleri, Nablus kentindeki Balata Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

Baskında, İsrail askerlerinin, Said Cihad Meşşe (32) ve Adnan el-Arac'ı (19) gerçek mermiyle başından vurarak öldürdüğü kaydedildi.

İsrail güçlerinin baskını sırasında ayrıca, aralarında yaşlı bir kadının da bulunduğu 3 kişinin gerçek mermiyle yaralandığı aktarıldı. Yaralıların Nablus’taki Rafidiya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

SALDIRI GİRİŞİMİ BULUNDUĞU İDDİASIYLA BİR GENÇ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla bir Filistinliyi öldürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail güçlerinin, Batı Şeria'nın Cenin kenti yakınlarında açtığı ateş sonucu Ahmed Muhammed Atatira'nın (33) şehit olduğu" kaydedildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Tura beldesi yakınındaki Er-Reyhan askeri kontrol noktasından elektrikli bisikletiyle geçen Atatira, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralandı.

Tanıklar, İsrail güçlerinin, Filistinliye ilk yardım için müdahale edilmesine izin vermediğini ifade etti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da Er-Reyhan askeri kontrol noktası yakınında bıçaklı saldırı girişiminde bulunan bir Filistinlinin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Cenin'in güneybatısında Yabed beldesinde oturan ve herhangi bir siyasi oluşuma bağlı olmadığı öğrenilen Atatira için beldede yas ilan edildi.

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yılın başından bu yana 150 Filistinliyi öldürdü.

Bu ölümlerin 33’ü, İsrail ordusunun 9 Mayıs’ta hava saldırıları başlattığı abluka altındaki Gazze Şeridi’nde son 5 günde kaydedildi. (AA)

 

ÖNCEKİ HABER

İşçiler olarak son 6 aya değil genel duruma bakarak oy vereceğiz

SONRAKİ HABER

Adalet arayan anneler: Hiçbir anne gözyaşı dökmesin istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...