12 Mayıs 2023 22:24

Baykan Denim'de çalışan işçiler istifaya zorlanıyor

Malatya OSB'de bulunan Baykan Denim’de, işçiler mobbing uygulanarak istifaya zorlanıyor: "Depremden sonra işe giren işçilere eski işçiler işe döndüğü için mobbing uyguluyorlar ve istifaya zorluyorlar"

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Berfin GÜLER
Malatya

Malatya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Baykan Denim’de, işçilere uygulanan mobbing artarak devam ediyor. Depremden sonra Baykan Denim’de son işlemler bölümünde işe başlayan Berivan Arpacı, ”İnsan kaynakları tarafından bir çok konuda istifa etmem için mobbinge maruz kaldım. OHAL bittiği için eski işçiler dönüyor ve yeni işçilere mobbing uygulayarak işten çıkmalarını sağlıyorlar ”dedi.

“İNSAN KAYNAKLARININ UYGULADIĞI MOBBİNG YÜZÜNDEN İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDIM”

Deprem sonrası Baykan Denim’de işe başlayan Berivan Arpacı, insan kaynaklarının baskısı yüzünden istifa etmek zorunda kaldığını söyledi. Arpacı, ”Çalıştığım fabrikada işçilerin ve personellerin lavabosu ayrı. İşçiler de lavaboda sigara içiyor. İnsan kaynakları beni çağırdı ve sigara içtiğimi bu yüzden de tutanak tuttuklarını söylediler. Tutanağı 10 gün önce tutmuşlar ama bana bugün bildirildi. İçmediğimi söyledim, insan kaynakları personellerinden birkaç kişiyi şahit olarak gösterdiler. İnsan kaynaklarının bizim lavabolarımızı kullanmadığını, orada olmadıklarını söylediğimde ise kabul etmediler. Sonrasında lavaboda bütün işçilerin sigara içtiğini söyledim, 'Evet hepsi içiyor ama sana tutanak tuttuk' dediler" diye konuştu.

“MÜDÜR BENİ AZARLAYARAK KOVDU”

Arpacı, geçtiğimiz günlerde öğlen yemeğinde zehirlendiği için işe gidemediğini ve insan kaynakları tarafından azarlandığını söylüyor ve ekliyor, ”Fabrikada öğlen yemeğinde zehirlendim, midemi üşüttüm sandım. Sonra hastaneye gittiğimde anladım. İşe gelemediğim için insan kaynaklarının mobbingine maruz kaldım. Sonrasında müdür, 'Çık dışarı sen nasıl böyle konuşursun ?' diyerek beni odadan kovdu. Depremden sonra işe giren işçilere eski işçiler işe döndüğü için mobbing uyguluyorlar ve istifaya zorluyorlar. Benim gibi işten çıkan ve çıkarılan birkaç işçi daha oldu, onlara sordum, işi eksik yaptıklarını söyleyerek sürekli mobbing uyguladıklarını ve istifaya zorlandıklarını söylediler” diyor.

ÖNCEKİ HABER

Cem Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini açıkladı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın "Seçimi kaybederseniz tavrınız ne olur?" sorusuna cevabı: "Bu soru olsa olsa terör örgütlerine sorulur"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...